Jag är så himla rik!

Igår kväll träffade jag min vän Kajsa som jag inte har träffat på länge.  Vi tog ett glas vin och åt en god hamburgertallrik på en krog i innerstaden. Trots att vi inte har setts på tu man hand på flera år, så kunde vi börja där vi slutade. Prata om livet, det som hänt och det som är. Hon påminde mig om den jag verkligen är och som jag sakta börjar hitta tillbaka till. Att lev i elva år med en annan människa är väldigt utvecklande, men ibland tonas vissa sidor av en ned för att båda två ska få plats i en relation. Nu är det som om jag inte har lust längre att tona ned mig själv, utan komma tillbaka till mig själv och mitt bästa jag – inte bara fysiskt utan även som person.

När jag väl kom hem på kvällen så insåg jag hur rik jag är. Att ha fantastiska gamla och nya vänner, att ha en mysig och fin lägenhet att komma hem till, att få pudelpussar i massor när jag kommer innanför dörren. Hjärtat sjunger av glädje och tacksamhet. Jag är inte förmögen på pengar just nu – men så oändligt rik på kärlek, vänner och närhet.

Och när hjärtat sjunger av glädje är det lätt att kroppen följer med. Jag har sakta ökat på min träning, genom att göra längre promenader och i förrgår var jag på mitt första spinningpass på ett år. Knät klarade av det! Min vana att direkt på morgonen gå upp och använda min foamroll har fortsatt och det känns inte jobbigt.

Min erfarenhet är att det är oändligt viktigt att visa sig själv självmedkänsla när vi skapar nya hälsovanor. Ofta tror vi att det är tvärt om – ju hårdare jag blir mot mig själv desto bättre går det. Men forskning visar att det är precis tvärtom. Om du börjar behandla dig själv med respekt och värme, kommer det går lättare att nå det du behöver i ditt liv för att må bra. Stressen minskar, sötsuget minskar. Om några veckor börjar jag två nya webbkurser där du steg för steg får lära dig att ge dig själv mer självmedkänsla – en kurs med fokus på hållbar viktminskning och en med fokus på stresshantering. Det kanske är ett sätt för dig att bli mer av ditt bästa jag.

Oavsett – ställ dig frågan idag ”Hur kan jag hjälpa mig själv att må bra idag?” Se vad du får för svar på det. Själv ska jag hjälpa mig själv att må bra genom att ta en skön skogspromenad med pudlarna. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.