Att vara människa är att vara sårbar

Jag övar mig i att vara mänsklig. Att ställa rimliga krav och tillåta mig att vara nedstämd. Det är inte lätt för det gör ont att ha fel, att göra misstag och att inte klara av att leva upp till förväntningarna.

Jag säger till mig själv att styrka på riktigt –  är att våga vara sårbar. Att vara snäll mot mig själv – är att vara modig. Att göra fel och be om ursäkt – är att vara en förebild.

Därför är jag medmänsklig med mig själv. Det gör jag bäst med hjälp av självmedkänsla. Stannar upp mitt i dagens villervalla och frågar mig själv – hur mår du nu? Sen gör jag plats för den känslan som finns där. Möter den med värme och förståelse. Och andas. En liten stund.

Jag har känt mig lite låg några dagar, utan någon särskild anledning. Det kanske är känslan av att säga farväl till julledighet. Jag vet inte. Men det har fått vara så, utan att jag måste ha svar på vad det handlar om eller försöka trösta bort känslan med mat eller vin. Umgås med min sårbarhet. Och MBJ-projektet pågår fast jag inte är på topp. Jag fortsätter med min vana, mina tillskott, bra mat och min rörelse. För att jag förtjänar att må bra, även om jag är trött och låg.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

4 kommentarer till “Att vara människa är att vara sårbar

  1. Vikekt fint inlägg maria! Tack snälla.

    Allt gott till dIg

  2. Verkligen fint skrivet. Tack Maria

  3. Tack Weronika och allt gott till dig med!

  4. Tack Ann-catrine! Det värmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.