Om det inte har funkat i alla år – pröva något nytt!

Jag var så sugen på att käka något igår kväll. Jag blir sällan godissugen nuförtiden, har faktiskt till och med två chokladkakor i kylen som legat där sedan min fest i december. Men var sugen på att äta något. Nu hade jag ätit en bra middag så det var knappast hunger, det var sug.

Jag vet oftast vad mitt sug handlar om, eftersom jag har jobbat en del med mig själv. För det mesta är det oro över ett jobb som inte har blivit färdigt, ett projekt som känns svårt och som jag skjuter på av den anledningen eller stress över något som ligger inom en snar framtid. Om jag av någon anledningen skulle få bort stressen, försvinner suget.

Vet du vad som har blivit min bästa vän de senaste månaderna? Jo, min dagbok. Där skriver jag brev till mig själv, skriver av mig oro och frustration. Korta och långa tankar. Nu åker dagboken fram när suget kommer. Det trollar inte alltid bort suget, men det hjälper mig att umgås med det.

Om du har slagits med en känsla eller en tanke under många år, är det inte dags att pröva något nytt. Gör tvärt emot. Om du tidigare druckit vin när du känt dig stressad eller käkat en macka när du är stressad eller gormat på dina barn när du blivit irriterad – pröva att göra tvärt emot. Följ inte impulsen, den har ju inte tagit dig dit du vill tidigare. Prova en ny dörr, ett nytt handlingsmönster. För mig var det att börja skriva dagbok. En väg till mitt bästa jag – en dörr in till mig själv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

2 kommentarer till “Om det inte har funkat i alla år – pröva något nytt!

  1. Just precis vad jag också börjat med. Våga face:a mitt inre och få ner det på papper. Tidigare ville jag bara fly. genom att möläta.

  2. Modigt Jeanette!Men samtidigt mycket spännande att se vad man möter. Oftast är det mindre läskigt när vi väl har mött det. <3

    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.