Ett år senare springer jag igen

I januari förra året började mitt knä att värka. Det blev bara sämre och man konstaterade trolig meniskskada. I mars förra året opererades jag och man hittade inflammation och påbörjan till artros. Sen har månaderna gått och smärtan har varit en följeslagare. Långa hundpromenader har fungerat, men att yoga, bära tungt och springa har varit uteslutet.

Jag har dragit mig för att gå tillbaka till ortopeden, eftersom jag inte är sugen på en ny operation eller fler kortisonsprutor. Jag köper inte att det troligen är min reumatism som har kommit tillbaka, som läkaren påstod. Men när jag dragit med ett smärtande knä under snart ett år, så inser jag att jag nog måste gå tillbaka till ortopeden.

För två veckor sedan gick jag till min favoritkiropraktor, Ole Saxe. ”Förstår att ditt knä inte har läkt”, säger han när han undersökt ryggens rörlighet, ”ditt bäcken är låst.” ”Jaha, men nu har jag faktiskt ont i knät” säger jag irriterat. ”Jo, men eftersom fjädringen i ditt bäcken har försvunnit på grund av låsningen, blir belastningen på knät för hårt och stumt.” Snapp, crackle, popp och han får låsningen i mitt bäcken att släppa.

Dag för dag har smärtan lättat. Igår sprang jag tre kilometer i snöyra och knät har klarat det. Varje morgon och kväll gör jag rörlighetsövningar för bäcken och knä och stelheten släpper allt mer. Tror knappt att det är sant. Jag kan bära tungt igen! Jag kan springa! Jag börjar kunna röra knät mer och mer och svullnaden börjar lägga sig! Vilken lycka!

Kroppen är logisk. Imorgon kommer ett nytt avsnitt av Stresspodden, där vi intervjuar Ole Saxe om vad som händer i ryggen när vi stressar. Och vad kan vi göra åt det. Kanske du har ont i huvudet, armbågen eller knät? Kanske dina fingrar domnar eller benen värker på nätterna? Det kan komma från en stressad rygg. Gör som 45 000 andra svenskar, lyssna på Stresspodden imorgon – finns på hemsidan eller där du lyssnar på poddar.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

2 kommentarer till “Ett år senare springer jag igen

  1. Det var intressant, jag som också har knän som trasslar. Vad är det för rörlighetsövningar du kör?

  2. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *