Snart kommer du att le mot din spegelbild

Wow, en ny mobiltelefon eller dator! Eller tänk alla andra häftiga prylar vi har eller skaffar oss. Vad de kan göra och hjälp oss med. Det är inte svårt att bli fascinerad av tekniken.

Tänk då att det ska vara så svårt att fascineras av det mest fantastiska instrument du någonsin kommer att äga – din kropp! Tänk vad lätt det är att ta den för givet, så länge inget värker, kliar eller inte samarbetar. Tänk vad svårt det är att uppskatta den när den inte längre ser ut som du vill eller gör det du vill.

Och trots det så arbetar den för dig varje sekund. Den håller dig levande, bekämpar baciller och virus, rensar ut gifter och bygger hälsa varje liten stund. Trots att du tänker taskiga tankar om den, så låter den dig känna njutning av en smekning eller en varm dusch. Även fast du avskyr den där rynkan eller valken, kommer kroppen att bjuda dig på glädjehormoner efter ett bubblande skratt eller uppskatta solen mot kinden.

Den bär dina minnen, din längtan och njutning. Den helar trasiga ben, bygger upp svaga muskler och rensar, bearbetar och reparerar även när du sover. Den visar dig en fantastisk värld genom sinnena. Den får dig att uppleva andra människor genom beröring, närhet, kyssar och sex.

Så nästa gång du är på väg att tänka taskiga tankar om hur du ser ut, stanna upp och ge dig själv en kram för att du är begåvad med en fantastisk kropp som genom varje andetag strävar efter att du ska må bra. Nästa gång du blir arg över en förkylning eller axlar som värker, stanna upp och säg tack för att kroppen kämpar för att hela dig varje sekund.

Och vill du verkligen lära dig att bli mer positiv till din kropp och hur du ser ut, börja öva redan ikväll. Tänk, säg högt eller skriv ned tre saker du är tacksam över med din kropp. ”Jag är tacksam över att jag har starka vadmuskler”, ”Jag är tacksam över att jag fick njuta av den där chokladbiten idag” ”Jag är tacksam över att jag är så vig.”

Det kanske är svårt idag, imorgon och även om en vecka att hitta tre saker varje kväll. Men om ett tag kommer det inte vara svårt. Och om ännu ett tag kommer du att le när du ser dig i spegeln och vara mer vänlig, respektfull och omsorgsfull mot din kropp och din hälsa.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Snart kommer du att le mot din spegelbild

  1. Tack

  2. Åh vad vi behöver mer av sånt här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *