Gratis mindfulnessövningar

På denna sida kan du hitta MP3-filer med mindfulnessövningar. Dessa används inom vården, skolan och näringsliv för att skapa en stressfri vardag. De är helt gratis och det gläder mig om du delar sidan så fler för möjlighet att ta del av övningarna.

Landa i nuet

Kroppsscanning med självmedkänsla

Mindfulnessövning med vatten

Mindfulnessövning med fokus på självmedkänsla

Bara vara

Andrum ca 10 min

En övning i medkänsla 7 min

En stunds avslappning 8 min

En mindfulnessövning i självempati 7 min

Kroppsscanning 18 minuter

Mindfulness för de minsta (2-6 år)

 

Mindful yoga i sängen (13 min)

 

Mindful yoga mot en vägg (16 min)

 

Mindful yoga sittande (9 min)

 

Mindfulness vis stranden (10 min)

 

 

30 reaktion på “Gratis mindfulnessövningar

 1. Kattis

  Tack
  För underbara mindfullnes övningar….
  Jag började med två av dom och min morgonstress som jag alltid känner känns genast bättre. Nu ska jag ta med mig känslan in i dagen och stanna upp och andas så fort stressen knackar på min uppmärksamhet !
  Kattis

 2. Pingback: Det behövs inte så mycket för att vara mindful | Maria Helander

 3. Sara

  Tack! Dina övningar har hjälpt, och hjälper, mig enormt mycket under en tuff period med mycket stress, panikångest och overklighetskänslor. Hittade dem via stresscoachen.nu, och nu hittade jag öven hit. Tror att det finns mer här, som kan hjälpa mig på min resa mot ett mer harmoniskt liv. Tack! 🙂

 4. Malena

  Helt underbara mindfulnessövningar som jag tackar ödmjukast för att få använda mig av. Underbara övningar som fyller stort välbehag mycket tack vare en otroligt behaglig röst.

 5. Gunilla

  Hej Maria! Dina mindfulness övningar hjälper mig mycket, när jag behöver varva ner eller klara av andras krav mm
  Övningarna hjälper mig att stanna upp o vara här och nu, njuta av nuet, det är jätteskönt när det fungerar
  Med vänlig hälsning,
  Gunilla

 6. Annalena Scott

  Hej Maria:-))
  Jag skulle vilja vara med på din mindfulnessyoga.
  Vilket datum börjar den och kostnad.
  Namaste AnnaLena

 7. pirva

  har hittat din sida med mindfluness, har kommit in i klimakteriet och det skrämmer mig väldigt mycket. ska försöka hitta lugnet med dina övningar.

 8. Jenny

  Hej!!! Vi har länge haft problem vid läggning med vår 7-åriga dotter. Hon verkar ha kvällsångest Kom på att vi skulle testa någon form av avslappning på kvällen 20 min innan sovdags, hittade hit Jag själv går på Mindfulness och KBT terapi i grupp och behöver själv oxå utöva detta så sagt o gjort. I två kvällar har vi testat dina övningar, och tösen har somnat på 10 min efteråt. Om det är en tillfällighet eller ej det vet jag inte men vi tänker absolut fortsätta. Tusen tack för att du delar med dig av dessa övningar

  Får jag lov att använda dina fina bilder med texter i min blogg? Givetvis länkar jag till din sida?

  Med vänlig hälsning, Jenny

 9. Maria Inläggsförfattare

  Hej Jenny!

  Fantastiskt roligt att övningarna hjälper din dotter att slappna av.
  Självklart kan du använda bilderna om du hänvisar till källan.

  Önskar dig en fortsatt fin december.
  Maria

 10. ingrid

  Hej!
  Tanken är jättebra, synd bara att det inte finns något ljud på de olika länkarna. Alla länkar har 0 min ljud.

 11. Maria Inläggsförfattare

  Hej Ingrid!
  Jag föreslår att du provar från någon annan dator eller din mobiltelefon. Ibland kan man ha oturen att ha en brandvägg som inte släpper igenom MP3-format. Det kan också vara förvirrande att veta var man ska klicka, och det är på den lilla triangeln längst till vänster vid varje övning.
  Men det gläder mig att du uppskattar min tanke. Håller tummarna att du lyckas få fram ljuden.
  Med värme
  Maria

 12. Felicia

  Jag har haft jätte svårt att somna på kvällarna å vaknar även flera gånger under natten. Men när jag slår på en övning så har jag lyckats somnat innan den är slut. Tack så mycket 🙂

 13. Monica

  Tack! ❤️
  Underbar röst som man får tillit till! Väldigt Bra övningar som är enkla att göra!

  Monica

 14. Tilda

  Har återvänt till dina övningar i ett par år (sedan du la ut dom första) när stress och ångest i perioder lurar att förstöra min sömn, vardag och självbild. Din röst och ord är så trygga och lugnade- så himla tacksam att du lagt upp och blev glad när jag denna gång fann ännu fler övningar! Kram

 15. ULLA

  Har verkligen fastnat för dina övningar som jag gör varje kväll. Ibland de längre och ibland kortare. Din röst skapar lugn

 16. Louise

  Hej! Jag vill tacka så otroligt mycket för dina övningar i mindfulness, att göra dem betyder skillnad i min vardag , en stressig sådan… Jag älskar dem och jag undrar om du har möjlighet att lägga ut en till? Men ta inte bort någon är du snäll eller om du gör det ta i så fall bort en övning i medkänsla, finns flera stycken lik ande. Den med solen tycker jag dock otroligt mycket om. Allra varmaste tack till dig! // vänliga hälsningar Louise

 17. Mikael

  Hej! Jag vill tacka er för att ni har dessa helt underbara övningar, de hjälper mig otroligt mycket mot min panikångest och stress efter min mors bortgång, jag använder dom varje dag, övningarna är så enkla och bra att göra, din röst är helt underbar och lugn.
  Tack och ha det bra.
  Mvh Mikael

 18. Valle M

  Härliga avsnitt.
  Blev rekommenderad av kuratorn på sjukhuset att lyssna till dessa efter en hjärtoperation och det ger mej en halvtimmes riktig djupvila på eftermiddagen. Bra att kunna stressa av helt.
  Har fastnat för avsnitten med kroppscanning.
  Tack för en bra sida med flera alternativ till avstressning.

 19. anna pallin

  Hej, har precis lyssnat igenom kroppsscanningen på 18 min – underbar! Den kommer jag att lyssna till varje dag för att sänka min stress.

  Tack snälla för att du delar med dig <3

 20. Åke Carlson

  Hej maria,

  jag ska prata om meditation (tibetansk buddistisk) inför en grupp blivande meditatörer och skulle gärna vilja hänvisa till dina ”gratis mindfulness övningar” Jag tycker dom är fantastiskt bra.

  Jag kommer självklart att ange källhänvisning och www adressen till din sida.

  Vill gärna ha ditt medgivande

  Hälsn.
  Åke

 21. Anders

  Hej, Har som rutin att varje kväll lyssna på dina pedagogiska och behagliga mfs-övningar, hjälper mig i en svår tid.
  Tack!
  PS Hoppas du behåller sidan.

 22. Maria M-S

  Har precis gjort andningsrums övningen på min lunchrast. Har även gjort morgon yogan ett par mornar efter varandra. Jag kommer att använda mig av dina övningar för hag känner att du är en bra hjälp till mitt välbefinnande! Tack för att de delar med dig av din kunskap!

 23. Anneli Backlund

  Hej, är såååå otroligt tacksam för alla dina otroligt härliga mindfulnessövningar. Tack vare dig har jag kommit en bit på väg när jag många gånger varit på väg att ge upp. Tusen tack / Anneli

 24. Helena Dierks

  Tack! Dina övningar hjälper mig mycket i kampen mot depression och sömnbesvär. Självmedkänsla är ett nytt begrepp för mig. Måste öva mycket på det.

 25. Jenny

  Hej!
  I en förgående kommentar skriver personen att hon gillar övningen med solen. Jag har bara gjort den vid ett tillfälle och önskar att göra den igen men hittar den inte. Finns den kvar eller är den utbytt?
  Jag undrar också om du har möjlighet att lägga in någon riktigt lång övning på ca 30-40 min. Det saknar jag!

  Mvh Jenny

 26. Anthony

  Hej kan man med mindfullness förbättra sitt humör ibland kan man bli lite arg och tända till vilket jaginte vill tycker inte om mig själv när det händer har dock inte skadat någon men vill ändå få ett lugnare humör om det går

 27. Maria Inläggsförfattare

  Hej Anthony!

  Mindfulness är ett effektivt verktyg som definitivt kan hjälpa dig att hantera dina känslor. Troligen kommer den inte plocka bort ilskan, men det hjälper dig att inte handla på den så du kan ta ett steg tillbaka och själv välja hur du vill reagera.

  Med värme
  Maria

 28. Kristina

  Hej hittade detta med kroppsscanning underbart skönt att lyssna på och spänningarna försvinner
  tack för att du delar med dig av dina kunskaper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *