Stresscoach

Utbilda dig till Licensierad Stresscoach 2017 – 2018
Som Lic. Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT, mindfulness och andningsövningar. 

Pris Lic. Stresscoach:
MED BOKA TIDIGT-RABATT! (2000 kr ink moms rabatt om du bokar tidigt. 90 dagar innan kursstart)
Ex moms 29 520 kr. Inkl moms  kr  36 900
(Därefter ord pris 38 900 kr ink moms)

Anmälningsavgift 3500 kr inkl moms. Räknas av från totalsumman.

Max 14 stycken
Delbetalning (räntefri) genom Human Finans.

BOKA TIDIGT-RABATT! 2000 kr ink moms rabatt om du bokar tidigt. Gäller fram till 60 dagar innan kursstart.

Utbildningsplats:

Norra Häljaröd (Skåne) Livstilsgården – hösten 2017
Vecka 1 24 nov – 28 nov 2017
Vecka 2 20 april  – 24 april 2018

Spanien, Nerja Höst 2017
16 okt – 24 okt (ledig dag fredagen den 20 oktober) 2017
Avslutning i Sverige 17-18 mars 2018

Utbildningen till Nerja läser du mer om och bokar här.

Norra Häljaröd (Skåne) Livstilsgården – våren 2018
Vecka 1 23 – 26 mars
Vecka 2 6 – 9 april
Avslutning och tenta 27 – 28 okt

Tidigare deltagare har sagt:

”Helt fantastisk kurs. Jag kan bara ge dem de bästa rekommendationerna. Plus att det känns superhäftigt att kunna berätta att det ärligt finns en stor möjlighet att försörja sig på det.

Kunskapsladdad och med en låda full av verktyg för stresshantering är jag redo att ge mig ut och arbeta med en helt ny titel. Läskigt? Nej, under utbildningen har jag fått praktisera det jag lärt mig på klienter och sett med egna ögon vilka fantastiska resultat som är möjliga. Det här kommer att bli ett jobb som är så roligt att det blir en utmaning att ta semester.”
/Petra Sundqvist redaktör på tidningen skolfamiljen

”Stort tack till er båda kursledare, för en riktigt givande utbildning och en härlig tid! Ni har bidragit till stor personlig utveckling för mig på många plan – både genom en kurs av hög kvalitet i alla avseenden och genom de ni är. Ni har båda så många människor och så mycket omkring er, men är ändå alltid fullt närvarande och man känner sig helt sedd som person.

Jag rekommenderar varmt utbildningen till Lic. Stresscoach till alla som verkligen vill ha kunskap och förmåga att hjälpa människor genom ett helhetsgrepp på stressproblematiken. Verktyg för att skapa ändamålsenliga tankar och beteendemönster kombinerat med att balansera kroppens system är oslagbart. Det finns kraft i helheten!”
Linda Karlsson lärare

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är en banbrytande behandlingsmetod som man kallar för andra generationens KBT. Den har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Utbildningen fokusera på kunskapen bakom och lösningar för symptom som uppkommer av stress. Du kommer som Lic. Stresscoach kunna hjälpa din klient med allt som vi förväntar oss av en stresscoach; att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans, men även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Utbildningen sträcker sig över sex månader, 110 timmar. Tiden är uppdelad dels på 2 veckor där vi arbetar tillsammans på våra utbildningsorter (Stockholm eller Ängelholm). Och dels möts vi över webben i Adobe Connect samt en privat mentorgrupp på FB. Förutom undervisningstillfällena kommer du att kombinera teoretiska studier med praktisk tillämpning. En egen process i mindfulness och andningsteknik samt två klientarbeten.

Kursledare:

Maria Helander är beteendevetare, samtalsterapeut, mindfulness- och yogainstruktör, pedagog och skribent. Hon har skrivit tre böcker inom självhjälp och krönikör för olika magasin. Maria driver egen mottagning i Stockholm där hon tar emot klienter. Du kan även se Maria som expert i Sveriges Televisions programserie Gift vid första ögonkastet.
Anna Hallén  Författare inom kost och hälsa där Gnisselzonen ingår. Ägare och utbildningsansvarig för Anna Hallén Utbildningar med Lic. Livsstilskonsult och Lic Kostrådgivare som sin stora stolthet. Bred utbildning med basmedicin som grund. Påbyggnad såsom personlig tränare, utbildad inom taktil massage, andningsinstruktör, mediyoga- och pilatesinstruktör.

Kursinnehåll:

Vecka 1:
ACT – acceptens and commitment therapy (3 timmar)
Psykologiska orsaker bakom stress (6 timmar)
Coachrollen (3 timmar)
Stresshantering (6 timmar)
Andningsinstruktör (9 timmar)
Andningens påverkan på nervsystemet (3 timmar)

Vecka 2:
ACT (3 timmar)
Mindfulness (3 timmar)
Gruppsykologi (3 timmar)
Arbetsmiljö och stress (3 timmar)
Examination klientfall (6 timmar)
Signalsubstanser och stress (3 timmar)
Stress och magen (3 timmar)
Stress och värk & träning (2 timmar)
Stress och sömn & energi (2 timmar)
Tenta (2 timmar)

Hemuppgift 1&2:
1. Klientfall med 28 dagarsutmaningen – nattejpning. (Anna)
2 klienter med två träffar. (Ca 5 timmar)

2. Klientfall med 2 klienter
2 klinter med tre träffar samt hemtenta (Ca 10 timmar)

Anmälan http://annahallenutbildningar.se/kontakt

Lite bilder från vackra Nerja: