Gratis mindfulnessövningar

Här hittar du länkar till meditationer, mindfulness och yoga.

Dessa övningar används av tusentals personer varje dag och rekommenderas inom vård, skola och näringsliv för ökat lugn, större fokus och mer vardagsglädje. De är helt gratis och dela gärna sidan, så får fler möjlighet att få mindfulness i sin vardag. Varmt tack!

Mindfulnessmeditationer 

Yinyoga och mindful yoga

Sov gott

Mindfulness för barn

ACT – meditationer

Hjärnvila (meditationer från boken Konsten att vara självsnäll)


Vill du ha ett mejl när jag lägger ut nya meditationer? Anmäl dig då till mitt nyhetsbrev och få information direkt i din inbox. Du kan självklart närsomhelst avsluta prenumerationen.

77 kommentarer till “Gratis mindfulnessövningar

 1. Tack
  För underbara mindfullnes övningar….
  Jag började med två av dom och min morgonstress som jag alltid känner känns genast bättre. Nu ska jag ta med mig känslan in i dagen och stanna upp och andas så fort stressen knackar på min uppmärksamhet !
  Kattis

 2. Du är Jätteduktig! Jag lyssnar på dina övningar när jag inte kan varva ner. Tack!

 3. Tack! Dina övningar har hjälpt, och hjälper, mig enormt mycket under en tuff period med mycket stress, panikångest och overklighetskänslor. Hittade dem via stresscoachen.nu, och nu hittade jag öven hit. Tror att det finns mer här, som kan hjälpa mig på min resa mot ett mer harmoniskt liv. Tack! 🙂

 4. Helt underbara mindfulnessövningar som jag tackar ödmjukast för att få använda mig av. Underbara övningar som fyller stort välbehag mycket tack vare en otroligt behaglig röst.

 5. Hej Maria! Dina mindfulness övningar hjälper mig mycket, när jag behöver varva ner eller klara av andras krav mm
  Övningarna hjälper mig att stanna upp o vara här och nu, njuta av nuet, det är jätteskönt när det fungerar
  Med vänlig hälsning,
  Gunilla

 6. Hej Maria:-))
  Jag skulle vilja vara med på din mindfulnessyoga.
  Vilket datum börjar den och kostnad.
  Namaste AnnaLena

 7. har hittat din sida med mindfluness, har kommit in i klimakteriet och det skrämmer mig väldigt mycket. ska försöka hitta lugnet med dina övningar.

 8. Hej!!! Vi har länge haft problem vid läggning med vår 7-åriga dotter. Hon verkar ha kvällsångest Kom på att vi skulle testa någon form av avslappning på kvällen 20 min innan sovdags, hittade hit Jag själv går på Mindfulness och KBT terapi i grupp och behöver själv oxå utöva detta så sagt o gjort. I två kvällar har vi testat dina övningar, och tösen har somnat på 10 min efteråt. Om det är en tillfällighet eller ej det vet jag inte men vi tänker absolut fortsätta. Tusen tack för att du delar med dig av dessa övningar

  Får jag lov att använda dina fina bilder med texter i min blogg? Givetvis länkar jag till din sida?

  Med vänlig hälsning, Jenny

 9. Hej Jenny!

  Fantastiskt roligt att övningarna hjälper din dotter att slappna av.
  Självklart kan du använda bilderna om du hänvisar till källan.

  Önskar dig en fortsatt fin december.
  Maria

 10. Hej!
  Tanken är jättebra, synd bara att det inte finns något ljud på de olika länkarna. Alla länkar har 0 min ljud.

 11. Hej Ingrid!
  Jag föreslår att du provar från någon annan dator eller din mobiltelefon. Ibland kan man ha oturen att ha en brandvägg som inte släpper igenom MP3-format. Det kan också vara förvirrande att veta var man ska klicka, och det är på den lilla triangeln längst till vänster vid varje övning.
  Men det gläder mig att du uppskattar min tanke. Håller tummarna att du lyckas få fram ljuden.
  Med värme
  Maria

 12. Du hjälper mig komma till ro med mig själv.
  Varit mycket stressad och deprimerad.
  Tack Maria!

 13. Jag har haft jätte svårt att somna på kvällarna å vaknar även flera gånger under natten. Men när jag slår på en övning så har jag lyckats somnat innan den är slut. Tack så mycket 🙂

 14. Tack! ❤️
  Underbar röst som man får tillit till! Väldigt Bra övningar som är enkla att göra!

  Monica

 15. Har återvänt till dina övningar i ett par år (sedan du la ut dom första) när stress och ångest i perioder lurar att förstöra min sömn, vardag och självbild. Din röst och ord är så trygga och lugnade- så himla tacksam att du lagt upp och blev glad när jag denna gång fann ännu fler övningar! Kram

 16. Har verkligen fastnat för dina övningar som jag gör varje kväll. Ibland de längre och ibland kortare. Din röst skapar lugn

 17. Hej! Jag vill tacka så otroligt mycket för dina övningar i mindfulness, att göra dem betyder skillnad i min vardag , en stressig sådan… Jag älskar dem och jag undrar om du har möjlighet att lägga ut en till? Men ta inte bort någon är du snäll eller om du gör det ta i så fall bort en övning i medkänsla, finns flera stycken lik ande. Den med solen tycker jag dock otroligt mycket om. Allra varmaste tack till dig! // vänliga hälsningar Louise

 18. Hej! Jag vill tacka er för att ni har dessa helt underbara övningar, de hjälper mig otroligt mycket mot min panikångest och stress efter min mors bortgång, jag använder dom varje dag, övningarna är så enkla och bra att göra, din röst är helt underbar och lugn.
  Tack och ha det bra.
  Mvh Mikael

 19. Härliga avsnitt.
  Blev rekommenderad av kuratorn på sjukhuset att lyssna till dessa efter en hjärtoperation och det ger mej en halvtimmes riktig djupvila på eftermiddagen. Bra att kunna stressa av helt.
  Har fastnat för avsnitten med kroppscanning.
  Tack för en bra sida med flera alternativ till avstressning.

 20. Hej, har precis lyssnat igenom kroppsscanningen på 18 min – underbar! Den kommer jag att lyssna till varje dag för att sänka min stress.

  Tack snälla för att du delar med dig <3

 21. Hej maria,

  jag ska prata om meditation (tibetansk buddistisk) inför en grupp blivande meditatörer och skulle gärna vilja hänvisa till dina ”gratis mindfulness övningar” Jag tycker dom är fantastiskt bra.

  Jag kommer självklart att ange källhänvisning och www adressen till din sida.

  Vill gärna ha ditt medgivande

  Hälsn.
  Åke

 22. Hej, Har som rutin att varje kväll lyssna på dina pedagogiska och behagliga mfs-övningar, hjälper mig i en svår tid.
  Tack!
  PS Hoppas du behåller sidan.

 23. Har precis gjort andningsrums övningen på min lunchrast. Har även gjort morgon yogan ett par mornar efter varandra. Jag kommer att använda mig av dina övningar för hag känner att du är en bra hjälp till mitt välbefinnande! Tack för att de delar med dig av din kunskap!

 24. Hej, är såååå otroligt tacksam för alla dina otroligt härliga mindfulnessövningar. Tack vare dig har jag kommit en bit på väg när jag många gånger varit på väg att ge upp. Tusen tack / Anneli

 25. Tack! Dina övningar hjälper mig mycket i kampen mot depression och sömnbesvär. Självmedkänsla är ett nytt begrepp för mig. Måste öva mycket på det.

 26. Hej!
  I en förgående kommentar skriver personen att hon gillar övningen med solen. Jag har bara gjort den vid ett tillfälle och önskar att göra den igen men hittar den inte. Finns den kvar eller är den utbytt?
  Jag undrar också om du har möjlighet att lägga in någon riktigt lång övning på ca 30-40 min. Det saknar jag!

  Mvh Jenny

 27. Hej kan man med mindfullness förbättra sitt humör ibland kan man bli lite arg och tända till vilket jaginte vill tycker inte om mig själv när det händer har dock inte skadat någon men vill ändå få ett lugnare humör om det går

 28. Hej Anthony!

  Mindfulness är ett effektivt verktyg som definitivt kan hjälpa dig att hantera dina känslor. Troligen kommer den inte plocka bort ilskan, men det hjälper dig att inte handla på den så du kan ta ett steg tillbaka och själv välja hur du vill reagera.

  Med värme
  Maria

 29. Hej hittade detta med kroppsscanning underbart skönt att lyssna på och spänningarna försvinner
  tack för att du delar med dig av dina kunskaper

 30. Hej!
  Kan jag ladda ner dessa gratis till min mobil?

 31. Hej Maria.

  Jag heter Anders Falkirk och är redaktör för Kupé. Vi skulle gärna ställa några frågor om Mindful eating. Hör av dig.

  Anders

 32. Hej Maria !

  Jag älskar dina övningar men de sista två veckorna har flera av dem avbrutits efter några minuter. Det är inget fel på min mobil, den är så gott som ny och det har hänt med flera övningar.
  Lite förtvivlad över detta då jag verkligen uppskattar dem!❤️
  Går det att åtgärda på något sätt skulle jag verkligen bli lycklig och tacksam – och mindre stressadTACK!!

 33. hej maria,
  först vill jag tacka dig för att du delar med dig av din förmåga att skapa lugnet. jag har under många år varit stressad av olika anledningar, tankarna snurrar runt mest när jag lagt mig för att sova. jag har gått på sömnkurs, läst mycket om sömnbesvär och vad man kan göra åt detta. insomningstabletter använder jag när det absolut inte går att sova. men igår kväll och i natt när jag vaknade så satte jag igång dina mindfulnessövningar. det var som ett underverk, så enkelt och så bra det funkade. du har en underbar röst så mjuk och snäll. lyssnade även på Mindfulness för de minsta (2-6 år) den var så söt, den ska jag använda när mina barnbarn kommer. riktigt mysig.
  ett stort tack från mitt hjärta till ditt, du gör något viktigt för mänskligheten. jag önskar dig all lycka i ditt liv, tack

 34. Tack för att du delar med dig av detta.
  Slappnar verkligen aV när jag lyssnar och mina tankar tunnAs ut som annars stör mig en del. Skulle gärna vilja ha lite tips om musik.
  Tack Lotta

 35. Hej Lotta!

  Tack för dina värmande ord.
  När det kommer till musik kan jag rekommendera avslappningsmusik av Ole Saxe. Sök på honom på Spotify eller använd denna länken.
  https://open.spotify.com/album/03bocwdy0yCXky5fgTMwDH?si=QNh4vQ5uQ5y-GE3QppXPug

  Med värme
  Maria

 36. Tusen tack Kära Maria!!! Lyssnar varje endaste dag Kroppskaning. Och både ångest och depression minskades. Jag läste alla dina böcker. Tycker att din röst är mycket avslappnande och behaglig. Önskar dig en fantastisk sommar!!!

 37. Hej Maria!

  Tack så mycket for övningerna. Vi drivar ChiropraktikAkuten i Limhamn. Går det bra att vi rekommenderar dinhemsida till våra patienter?
  Bästa hälsningar Marianne och Birgitte

 38. Hej maria!
  Vill bara säga tusen tack för dina övningar här! De har hjälpt mig enomrt mycket!
  Har lyssnat mer eller mindre regelbundet under de senaste två åreN Och uppskattar verkligen att de finns!

  /therese

 39. Är det NORMALT/ok att gråta under mindfulness övningarna.?
  Hälsningar, Sebastian

 40. Hej!
  JÄttebra övningar som verkligen inger ro och lugn när ångesten Närmar sig. Din Röst är väldigt behaglig och lugnande att lyssna på. Finns det någon möjlighet att kunna ladda ner filerna Till teX telefonen? Jag ska nämligen utomlands och har då inte tillgÅng Till internet, men skulle mer än gärna kunna fortsatta med övningarna ändå.

  Tack på förhanD!

 41. Hej Maria 2019-04-19

  Jag lyssnade lite idag på din röst som undervisade om mindfulness. Jag visste inte vad det handlade om. Tyvärr lyssna jag för lite på grund av tidsbrist. Vill lyssna på alla gratis övningar som verkar intressanta. Kan gå att kopiera till World som är ett ordbehandlingsprogram. Hoppas att alla får nytta av din undervisning. Finns det en konflikt mellan kristendom och mindfulness som anses vara hinduism från Indien? Förklara så alla förstår. Skicka gärna svar till min mailadress.
  Med vänlig hälsning
  Karl Lilja

 42. Hej Maria 2019-04-19

  Jag lyssnade lite idag på din röst som undervisade om mindfulness. Jag visste inte vad det handlade om. Tyvärr lyssna jag för lite på grund av tidsbrist. Vill lyssna på alla gratis övningar som verkar intressanta. Kan gå att kopiera till World som är ett ordbehandlingsprogram. Hoppas att alla får nytta av din undervisning. Finns det en konflikt mellan kristendom och mindfulness som anses vara hinduism från Indien? Förklara så alla förstår. Skicka gärna svar till min mailadress. Jag har inte skrivit tidigare
  Har någon annan uttryckt liknande tankar?
  Med vänlig hälsning
  Karl Lilja

 43. Hej! 🙂
  Min nioåriga dotter har svårt att komma till ro på kvällen. Det kan ta 2 timmar och tankarna bara snurrar. Hon fick lyssna på gosedjursavslappningen du lagt upp här och hon älskade det, jag undrar nu om det finns mer av Samma sort att beställa?
  Tacksam! 🙂

 44. Älskar dessa övningar! Ta aldrig bort dom 🙂 Dom har hjälpt mig i föera år att komma ner i varv och känna ett lugn.

 45. Så bra mindfulness ÖVNINGAR. Din röst är så LUGNANDE! Lyssnat på din mindfulness för att dämpa min inre stress och sömnsvårigheter. Mer lugn i vardagen också.

  1,5 år utan droger, alkohol och SPELMISSBRUK.

  Blivit en god vana att lyssna till varje kväll.

 46. TACK MARIA, DINA ÖVNINGAR ÄR SUVERÄNA OCH DIN RÖST ÄR UNDERBAR, hjälper i en stressig vardag. REKOMMENDERAR Sidan till andra!

 47. Hej!
  Jag haR precis hittat hit, Men har problem med att övningarna brytS efter En liten stund. vet du vad det kan bero på, läste att någon tidigare haft samma problEm.
  Mvh Jenny

 48. Tack Maria för dessa övningar som hjälpt mig i min utmattning. i början var det svårt att koncentrera sig men nu går det mycket bättre. självmedkänsla är den jag använder nu.

 49. Hej har en fråga angående att jag ofta börjar gråta ( vilket inte har till vardagen) när jag lyssnar på övningarna. ( ofta ganska ordentligt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *