Om Maria

Är det mina meriter, mina högskolepoäng, min kunskap eller min erfarenhet som gör mig till en mycket bra föreläsare, vägledare och utbildare? Självklart är allt det viktigt när du letar efter någon som kan hjälpa dig med det du behöver. Jag uppmuntrar alltid nya kunder och klienter att forma sig en uppfattning utifrån dessa fakta. Men det är inte det som gör mig bra på mitt arbete. Det är vårt möte som gör skillnaden. Det är vår dialog som möjliggör ditt växande och din läkning. Du har allt du behöver för att läka, växa och nå det du saknar – mitt jobb är att hjälpa dig att hitta det inom dig själv. Så det som gör mig bra på mitt arbete är du.

För dig som också vill veta mer om mina meriter så kommer de här:

Utbildningar:
Beteendevetare
Retoriker
Samtalsterapeut steg 1 – psykodynamisk inriktning
Vidareutbildad i KBT och ACT
Kostrådgivare
Mindfulnessinstruktör
Hypnosterapeut
Regressionsterapeut
Yinyogalärare

Meriter:
Författare till fem böcker
Krönikör i Skolfamiljen och Mat&Hälsa
Expert i SVT och Kanal 3
Poddare i Stresspodden och Självsnällpodden
Väglett människor till bättre inre- och yttre hälsa sedan år 2000
Föreläst och haft utbildningar för näringsliv, vård- och omsorg, kommuner och myndigheter
Coachat företag, chefer och organisationer
Utbildat Stresscoacher och Compassioncoacher

gfö


IMG_20150317_171216Kontakt:

kontaktkr[at]kreativdialog.se
Tel: 070-289 70 40

23 kommentarer till “Om Maria

 1. Hej Maria! Vad glad jag är att jag hittade till din blogg! Lägger genast till dig i min blogroll! Vänliga hälsningar, Anna

 2. Vad glad jag är – att du hittade hit och lämnade en kommentar. Du har en tänkvärd och insiktsfull blogg. Den kommer jag återvända till och hitta inspiration och kraft. Tack!

 3. Din blogg är underbar: öppen och kärleksfylld som de människor som vi är i vårt inre. Jag arbetar också med att stärka självkänslan, vilket jag anser är något som de flesta borde göra för att bli den människa som vi vill vara. I lördags var jag i Halmstad och höll en kreativ målardag i terapuetiskt syfte, stärka självkänslan. Det blev en kanondag…Jag skulle verkligen vilja ha ett snack med dig. Mina hemsidor försvann (mitt eget fel) har skapat två nya: http://www.upplevelsepaket.info
  samt http://www.sokrates3.vpsite.se för dig som känner dig mobbad.
  Stor kram från
  Monika Freij
  Tel: 0739-410725

 4. Hej maria!! Måste bara Få berätta för dig hur mycket din blogg betyder för mig, jag hittade den för några veckor sedan när jag hade en av mina sämre dagar med ångest och en orosklump i magen. Sedan många år tillbaka har jag mått upp och ned och jag är nu trött på det här och gör allt för att försöka få en bättre självkänsla och hitta en plats i livet som känns bra för mig. Varje gång jag mår dåligt vilket tyvärr händer ganska ofta tar jag upp och läser din blogg, och på något sätt känns det plötsligt lite bättre. För första gången på väldigt länge har jag tillåtit mig själv att känna lycka och uppskatta det jag har i min tillvaro. All heder till dig och ett stort tack för att du ger mig den styrkan jag får genom att läsa sin blogg. Din historia är så lik min, och jag kände igen mig så väl i det du skriver. Du ger mig inspiration, och en otrolig vägledning på min väg till en bättre självkänsla. Tack ännu en gång.

  Mvh Elin

 5. hej Maria,

  Jag har bestämt mig efter att ha haft planer till och från , att starta ett liknande företag som ditt, inom retorik och presentationsteknik. Har du några goda råd att ge mig hur jag bör tänka, vad som är det första stegen rent konkret, etc.

  mejla mig och dela med dig utav dina erfarenheter

  Mvh
  en epigon

 6. Hej hej!!
  Jag studerar på karlstad universitet till hälsocoach. Min stora tro är att vi männsikor har så otroliga förmågor! men vi kan behöva hjälpa oss själva att känna och finna det inom oss. Därför gillar jag verkligen ditt sätt att arbeta och få männsikor att kunna leva sitt liv som sig själva till fullo!! Med en så utbredd bransch som vi har nu inom hälsa är det en djungel att hitta bra, seriösa och det senaste inom bla forskning och hälsa upplever jag. Därför undrar ja om du har några bra tips på tidskrifter, forum ja allt som handlar om hälsa.
  Tack för inspiration du ger!

 7. Hej
  Jag undrar vilken KBT utbildning du har gått. Jag är alldeles snart klar med steg 1. Jag skall hålla en liten föreläsning om LCHF och KBT. Har käpt er bok men tkr det är lite otydligt vilken eller vilka KBT studier som ligger till grund för att kalla sig coach. KBT är ju inte namnskyddat.
  Kommer naturligtvis att läsa din blogg hur som helst. /vänligen lenaflodman@hotmail.com

 8. Tack för kommentaren på min blogg och länken hit som gjorde att jag hittade till din! Vilket fint sätt du har att skriva om viktiga saker – och snygg layout för bloggen dessutom! Roligt att hitta hit!

 9. Hej!
  Härlig blogg du har!
  Gillar den verkligen, du skriver väldigt mycket saker som är extremt bra!
  Hade gärna gjort ett länkbyte med dig.
  Fortsatt trevlig dag!
  Varma hälsningar
  Maja

 10. Jag läser ofta din sida och verkligen gillar det du skriver. Jag har dock tankar om att vi människor kanske inte alltid mår så dåligt, är kraftlösa, feta, nedtygnda mm. Livet är ju skiftande och ju mer det skrivs om hur vi skall ”rycka upp oss” så börjar det framstå som att alla känslor inte är riktigt tillåtna. Jag tror att det viktiga är acceptans för det som varit och acceptera oss själva, så här är jag, 58 årig kvinna som känner sig som 58 och njuter av livet och tillåter sig att vara ledsen och trött när det bara blir för mycket och som helt enkelt accepterar att så här är det just nu. Jag ville dela dessa tankar med Dig för som sagt du skriver mycket bra. Kram till alla.

 11. hej, hittade din blogg igår kväll bara av en händelse, skrev nå om att hitta lyckan i det lilla och slog upp den frasen på google bara på skoj, och där fanns du, är förkyld o sitter o orkar ingenting- har nu mycke att ”läsa ikapp”, vi verkar ha mycke lika tankar, ska nu ta varmt att dricka o läsa lite av din text, tack. mymlan i finland

 12. Vilken trevlig blogg! Hit tänker jag komma fler ggr. :=))

 13. Hej Maria!
  Jag ville tipsa om din blogg på min blogg-då jag tror att de som fastnar för min fullkomligen skulle älska din. Kolla gärna in senaste inlägget och säg till om du inte tycker det känns ok med bilden-isf tar jag bort den. Jag tyckte att det inte skulle beskriva din vackra blogg lika bra utan en bild.
  mvh Jenny (mindfulnessmamma)

 14. Hej Maria!

  Trevligt att få börja bekanta sig med dig, på dagens mindfulnesskurs. Jag blev naturligtvis nyfiken på att få veta mer om vem du är när jag fick höra, att du är en av författarna till ”Aldrig mera banta! LCHF och KBT”. Klippte som sagt ur en tidningsannons häromdagen om just denna bok, som en påminnelse att titta på den närmare nästa gång jag har vägarna förbi en bokhandel. Ett superaktuellt ämne för mig, efter åtskilliga frivilligt tappade kilon!

  Mycket att läsa på din blogg ser jag, så vi ses igen…

  Hälsningar Sinikka

 15. Hej, jag är så glad att jag funnit din blogg idag. Jag startar min resa från mörkret nu. Jag kommer vara här ofta och läsa. Kram

 16. Petra, varmt välkommen.
  Låt mig önska dig ett varmt lycka till på din resa. Hör gärna av dig och berätta hur det går eller om jag kan hjälpa dig på något sätt.
  Kram

 17. Har varit inne och tittat runt ett tag hos dig nu. Gillar dina bilder med de små tänkvärda texterna på. De påminner lite om de tavlorna som jag gör. Om du vill kan du titta in hos mig på mina tänkvärda tavlor.

  Ett sätt för mig att komma tillbaka från en utmattningsdepression, idag leder det till att påminna mig om att jag gör framsteg varje dag.

  Kommer att återkomma hit fler gånger.

 18. Hej Maria!!!

  Blev rekomenderad av en kompis att kolla in här på din blogg….
  Och då gjorde jag det,känner igen mig i mycket av det du skriver….
  Vill inte skriva för mycke här,men jag är en tjej på 36 år som för tillfället mår väldigt dåligt…. Skulle uppskatta om du ville höra av mig via mail??

  Mvh Maria

 19. trevligt fint blogg 🙂

 20. Hej Maria!
  Underbart att hitta till denna sida, som inte kostar skjortan att ta del av. Härligt med alla kloka ord, som du delar med dig av. Så mycket tänktvärt, har tagit till mig så mycket av det du skrivit. Lever just nu i en stor sorg, efter att min make 65 år fick diagnosen demens för ett halvår sedan. Hela vår tillvaro har varit upp och ned, men nu börjar jag acceptera det faktum att jag inte har någon möjlighet att ändra på det som sker. Däremot lär jag mig att jag kan styra lite över hur jag upplever det som händer. Många känslor; sorg, ilska, frustration, uppgivenhet – och en känsla av att hela vår framtid plötsligt är borta, så som den en gång såg ut. Stressen och otillräckligheten tär på mig. Nu måste jag/vi lära om, skapa en ny framtid som vi inte kan styra över. Lära oss ta vara på det som ännu finns kvar….
  Kommer att gå in här ofta. /Kicki

 21. hej maria
  jag tycker att din blogg är så intressant och spännande att läsa <3
  jag hoppas att du skriver mera inlägg i din blogg <3
  du vet att alla skriver om dej och chattar med dej
  jag själv älskar att läsa din blogg så mycket
  för du kan mycket och jag fattar att du har mycket att gjöra och du arbeter så hårt <3

 22. Hej
  Jag skulel gärNA vilja veta mer om den produkt som Heter GHK Cu (13?). jag ser att det aktiverar kroppens egen stamcellsproduktion – men hur går det till? Hur funger det rent proktiskt- innehåller plåstret denna blandning GHKCU2?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *