Vad är den perfekta matchen för en livslång kärlek?

Vi har nästan två miljoner singlar i vårt land. Samtidigt som förväntningarna från samhället är att du ska träffa den rätte och bilda familj. ”Vad är det för fel på dig som är singel?”

Trots att det finns så många singlar upplever man att det är svårt att hitta den rätta. En anledning är det stora urvalet och lättheten idag att välja bort. Marknaden är stor och trots att alla har samma mål, söker vi vidare. Det finns också en stor rädsla för att binda sig, för när jag binder mig vid en person innebär det att väljer bort andra och hur ska jag veta att jag har valt rätt?

Gift vid första ögonkastet är motsatsen till speeddejting – i det här programmet får deltagarna en chans att lära känna en människa på djupet under de bästa, men kanske också de tuffaste förutsättningarna. Deltagarna behöver inte fundera om de har valt rätt, för vi har valt åt dem.Utifrån våra olika expertområden har vi hjälpt dem att hitta en match där vi tror och hoppas att det ska hålla hela livet.

Det här experimentet har inget svar, utan det ställer en viktig fråga –
vilken är den bästa grunden för en långvarig relation – den ytliga snabba attraktionen eller gemensamma värderingar, personlighet och egenskaper?

Äktenskap – essensen i programmet – handlar om att ge sig hän – att skriva ett kontrakt – båda går in med samma mål. Utan äktenskapet som grund hade de inte haft samma seriositet och inte vågat ge sig hän.

Och hur tänkte jag när jag sökte den perfekta matchen? Jag sökte efter en blandning av igenkänning och komplettering. Att man delar vissa mål eller erfarenheter och det skapar en trygghet, för man kan anförtro sig till och bli förstådd. Att de också är olika och kompletterar varandra, så att de kan se upp till varandra, respektera och kanske fascineras så det skapar en möjlighet att växa och utvecklas tillsammans.

bertellen

tinaochmikael

mathiasemily

Bilderna är lånade från SVT Flow. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Vad är den perfekta matchen för en livslång kärlek?

  1. Hej!

    Jag tycker detta är något av det roligaste och intressantaste som jag har sett på tv den senaste tiden. Det är verkligen superintressant och jag ser väldigt mycket fram emot att följa denna serien! Jag skulle faktiskt vilja veta BETYDLIGT mer om hur ni parat ihop dem. Lite listor, lite egenskaper, jag är sååå nyfiken. Jag letade lite och hittade: http://www.bertsblogg.se/ och även han hade velat veta lite mer om hur de blev ihop-parade! Hoppas det kommer mer!

    Hurra för mer kvalitets-tv!

  2. Hej Pernilla!

    Jag blev väldigt glad över din kommentar och över att du tycker om programmet. Även om jag själv är partisk, tycker jag att det är superspännande och intressant att följa våra fina deltagare.
    Jag kommer att kunna lägga ut en del om hur jag tänker vid en matchning – men kommer inte att beskriva något personligt kring deltagarnas match mer än det jag säger i programmet. Våra besök och intervjuer med deltagarna har ju varit väldigt personliga och jag månar om deras integritet. Men mer tips kring matchning kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.