Chévremuffins ur kokboken Aldrig mera banta

Nu får du Cathrine Schücks och min första gemensamma kokbok Aldrig mera banta till ett otroligt lågt pris. Kokboken som både kommer med smarta KBT-tips och ger dig smarriga lågkolhydratsrecept. Ett av mina favoritrecept är just dessa – chevremuffins.

Den ljuvliga doften som sprider sig i köket när chèvremuffinsen står i ugnen, kan få det att vattnas i munnen på den mest svårflirtade gormanden. Dessa matiga muffins tillhör ett av våra favoritrecept! Dels är de lätta att variera, dels är de så användbara antingen som tillbehör till någon god soppa eller som ett nyttigt mellanmål efter träningen. Du kan frysa ned dem och låta dem tina upp i matlådan eller träningsbagen, för de är lika goda kalla som varma.

Vi väljer gärna att göra receptet både gluten och laktosfritt. Men du kan själv välja om du vill byta ut chèvren mot en vanlig riven hårdost t.ex cheddar eller västerbotten och sojagrädden mot vanlig grädde.

12 muffins
En klick smör
150 gr getost (kan bytas ut mot 2 dl riven ost)
1 dl sojagrädde (kan bytas ut mot vanlig grädde)
10 ägg
100 gr strimlad rökt kalkon
3 – 4 hackade soltorkade tomater
lite salt och peppar

  • Sätt ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt ordentligt med smör.
  • Smula ned getosten i en bunke och tillsätt sojagrädden. Rör om ordentligt så getosten blandas med grädden.
  • Tillsätt ägg, rökt kalkon och soltorkade tomater. Blanda om väl.
  • Häll i formarna och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg.

muffinsFotograf Zara Doublet

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *