Tips till alla torrisar

Jag borde ju tagit en för- och en efterbild på mitt ansikte. Du kanske minns att jag har letat efter en bra hudvårdskräm till ansiktet som inte kostar skjortan. En kräm som kan hantera mitt supertorra ansikte. På vintern blir jag alltid snustorr och den enda krämen som hjälpt mot stramande hud och torra fläckar är en svindyr kräm, som kostar mig runt 600 kr i månaden. Jag vill inte betala det, utan det måste finnas billigare alternativ.

jag köpte fyra krämer, alla under 200 kr och provade under några veckor. Krämerna var bra – men inte tillräckligt. Du kan läsa mer om mina krämer här.  Jag fick då proffshjälp av Softskin.se där jag köpte mina produkter och superduktiga Anna hjälpte mig att hitta rätt. Hon förklarade för mig varför inga krämer hjälper en torris som mig.

Anna berättar: ”Ju fetare kräm, desto mindre ger man fukt till de djupare hudlagren. En tunn kräm ger mer fukt till de djupare men inte så mycket de övre hudlagren. Bästa sättet är att då använda ett bra fuktgivande serum och sedan en kräm/olja ovanpå det.

När det handlar om extremt torr hy och kraftiga/feta oljor så är det superviktigt att huden är fuktig/lätt blöt innan man applicerar oljan. Så låt inte huden hinna torka efter tvätt. Tänk en torr wettex är inte lika snabb på att absorbera vatten jämfört med en som redan är lätt fuktig. Vattnet gör att oljor lättare absorberas av huden.

Olivolja i all ära, men brukar oftast funka för de med normalhy med inte alltför mycket avvikelser. Kokosolja är underbar, du kan avsluta med den efter serum/kräm/olja och även ha den som primer under foundation, men ensam på en snurtorr hy kan kännas otillräcklig då den är superbra på att hålla de övre hudlagren mjuk och len, men den är långsam på att penetrera huden så de djupare hudlagren får inte så mycket fukt av kokosoljan. Äger du en olja/kräm som känns otillräcklig, är det därför bra att kombinera dessa, dvs använda kokosoljan ovanpå din kräm/olja.”

Jag fick ett serum rekommenderat och att ovanpå det ha en olja. Anna rekommenderade mig att prova lite olika oljor, bland annat mandelolja och baobadolja. Serumet jag fick prova är av märket  i+m naturkosmetik och de använder enbart kallpressade oljor från certifierade ekologiska odlingar där varken växternas smak eller färg är kemiskt förändrade. Produkterna är fria från syntetiska råvaror, färg- och doftämnen, är 100% veganvänliga, innehåller inga animaliska råvaror och är inte testade på djur.

ef1d282425055b9bbb698bd980db101e339de274_800x800De första dagarna tyckte jag att det inte gav så väldigt mycket resultat, men nu efter snart en veckas regelbunden användning märker jag två saker 1. huden stramar inte längre, inte ens när jag vaknar på morgonen. 2. huden har blivit slätare och flera av de fina torrynkorna har slätats ut. Fortfarande har jag några små fläckar runt munnen och näsan som är snustorra och inte riktigt vill ge med sig. Så mitt experiment fortsätter.

Om serumet kan jag säga att det är mycket drygt, så det räcker nog länge. Det kostar 259 kr bra mycket bättre pris än många andra serum.

IMG_20150409_154806Kom gärna med tips om du har hittat något bra för din torra hud. Hudkrämskampen fortsätter tills jag fått bukt med alla torrfläckar.

Önskar dig en skön fredag.

I samarbete med Softskin.se

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *