71 dagar kvar till ditt Bästa Jag!

Jag räknar nedåt. 71 dagar till midsommar! Jag arbetar aktivt med min hälsa och satsar på att fortsätta att bygga mina sunda vanor. Det är härligt att jag har fått med mig min sambo och tillsammans prövar vi lite olika verktyg för att upptäcka hur bra vi kan må.

Just nu har vi bestämt oss för att testa periodisk fasta under en femveckorsperiod, för att se vad som händer med kroppen. Det hade jag tänkt att berätta lite mer om imorgon.

Du som har följt med min blogg vet att jag på begäran drog igång Mitt Bästa Jag-projektet när det var 100 dagar kvar till midsommar. Och du som kände för att bli inspirerad att må bättre, fick möjlighet att hänga på. Genom träning, kost och mindfulness – blir vi gladare, piggare och lugnare.

När det har gått några veckor är det lätt att man tappar lusten. Den första smekmånaden är över och man ska försöka göra sitt nya beteende till en vana. Nu är det lätt att låta stress, trötthet eller något annat ta över och man hoppar över sin träning. Då är det dags att stanna upp och börja motivera sig själv igen.

görJag använder mig ofta av Nikes slogan – Just do it! Vi fastnar ofta i att tänka efter för mycket. ”Oj, vad trött jag är!” eller ”Men jag har ju sovit så dåligt i natt” eller ”Äsch, jag gör det imorgon istället”. Stoppa upp tankarna och bara ge dig ut.

Här kommer några av de bästa råden jag har samlat på mig under åren. Tips av klienter som hjälpt människor att gå från soffpotatis till hurtbulle.

  • Boka in träningen i kalendern, på så sätt är det inte lika lätt att prioritera bort den när annat dyker upp.
  • Investera i ursnygga nya träningskläder. Det gör det mycket roligare att ta sig till gymmet.
  • ”En dag i veckan kommer jag en timme senare till jobbet, därför att jag går och simmar den morgonen.  Visserligen får jag ta igen den timmen någon kväll, men det är det värt. Min chef och alla kollegor vet att jag inte dyker upp förrän klockan 10 den dagen.” berättar en av mina klienter.
  • Plocka fram träningskläderna på kvällen, så finns det inget som hindrar dig att ta din powerwalk på morgonen.
  • ”Jag lyssnar alltid på en spännande bok när jag powerwalkar, på så sätt går tiden fort och jag går alltid lite extra för att veta hur det går.”
  • ”Jag köpte ett par läckta tights som är två storlekar för små. De ska jag ha när jag springer tjejmilen om ett år. Nu hänger de på väggen i mitt sovrum som en sporre att inte ge upp.”
  • Skaffa dig en träningsvän. Då är det lättare att ta sig till gymmet eller ut i spåret.
  • Gå eller cykla till jobbet. Visserligen behöver du gå upp tidigare, men efter några veckor kommer du inte vilja vara utan det.
  • Motion behöver inte ske på gymmet. Pröva olika kurser – magdans, stepkurs, yoga, akrobatik, tango, kampsport eller tai chi.
  • Skaffa en personlig tränare eller om du inte har råd med en, så be någon vän som kan mer om träning än du att coacha dig.
  • För träningsdagbok, eller börja blogga. Det är jättespännande och motiverande att se hur du utvecklas med tiden.
  • Utlys en tävling bland kollegorna eller vännerna om vem som går längst på en månad.
  • Glöm absolut inte bort att belöna dig själv!

Ur boken Helhetsmetoden av Cathrine Schück och Maria Helander

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *