Vårstäda kroppen!

Jag är fortfarande kvar hos mina vänner i Skåne och här lyser solen. Det värmer gott och skapar en stor längtan inom mig. En längtan efter att rensa ut och få ordning. Efter inbrottet jag hade för några veckor sedan var det precis vad jag gjorde. Rensade, städade och gick igenom varje del av mitt hem. Det var som att ta tillbaka mitt hem. Och nu trivs jag så otroligt bra i mitt hem och känner mig återigen trygg. Dessutom har jag fått ett larm installerat, vilket gör att jag även känner mig trygg när jag inte är hemma.

Men vet ni vad? Nu känner jag även en längtan efter att göra samma sak med min kropp. Rensa, städa och få ordning. Hjälpa levern att slänga ut en massa skräp, hjälpa njurarna att släppa ut en massa vätska och göra det möjligt för kroppen att fokusera på att läka och bygga upp.

Tiden innan jag började med lågkolhydratkost, var jag vegetarian. Varje år gjorde jag dessutom antingen en juicefasta eller bara levde på frukt och grönsaker under någon vecka. Den största anledningen till det var för att hålla min reumatiska värk borta, men jag gjorde det även för att ge mig själv och min kropp ny energi. Jag minns att jag alltid fick komplimanger under dessa veckor att jag såg så fräsch ut. Efter att jag började med lågkolhydratkost för ca 10 år sedan har jag bara fastat en gång. Det var en påsk för några år sedan, då mitt ex och jag ville ge oss själva en kickstart. Men sedan har jag varit skeptisk till det, eftersom jag vet att kroppen snor protein från musklerna för att hålla sig igång under grönsaksfastan.

Jag blev dock lite glad när min hälsoguru Anna Hallén, berättade om ny kunskap hon hade börjat ta till sig. Hon har under något år samlat massor av vätska på grund av sitt lymfsystem, som gjorde att hon en dag inte kände igen sin egen kropp. Nu fokuserar hon på att underlätta för lymfsystemet att komma igång och släppa vätska och kanske bli av med lite gifter och skräp samtidigt. Under denna tid drar hon ned på fettet, vätskedrivande produkter som kaffe och alkohol och tillför istället vätska, frukt och massor av grönsaker.

Jag blev så himla glad när hon berättade om det, för jag minns hur bra jag mådde under denna tid jag själv gjorde detta utan att egentligen veta vad det var jag gjorde. Visste bara då att det minskade min värk och svullnad, samt fick min hy att få tillbaka sin lyster. Med förståelsen kring lymfsystemet och levern, inser jag plötsligt hur det kom sig.

Så på torsdag, när jag ska tillbaka till Anna i Höganäs kommer jag att med liv och lust ge mig själv och min kropp en ordentlig vårstädning. Bort med kaffe och alkohol, socker och gluten (det sistnämnda äter jag inte nu heller), minska protein och fett och in med massor av basiska och inflammationsdämpande frukter och grönsaker. Det ska bli otroligt spännande att se hur det kommer att kännas och om jag hittar tillbaka till den där sköna känslan. Om du är nyfiken kan du läsa mer om Annas tankar här. Ska du också ge dig en vårstädning?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

2 kommentarer till “Vårstäda kroppen!

  1. Jag är i full gång med mitt livs första juicefasta. Är inne på dag fyra och TÄNKER ge mig några dagar till då jag inte har mer besvär än svag huvudvärk
    Har slarvat med kosten under en tung period, så från att ha ätit både gluten och socker dagligen så är det nu mestadels gröna grönsaker och lite frukt. Känns otroligt skönt att jag ger mig DETTA!
    TÄNKER mig att detta är PERFEKTA sättet för mig att boosta kroppen och rensa ut gammalt skräp. Efter detta går jag tillbaka till en experimentell lågkolhydratkost som förhoppningsvis hjälper mon ledsna lymfa att bli aktivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *