Mitt Bästa Friska Jag – nu höjer jag insatsen!

I sommar ska jag vandra igen. Med ryggsäck, tält och spritkök. Som jag har längtat. 13 månader med värkande knä, men nu är det banne mig nog!

Det är en envis sida hos mig sm kommer fram när någon säger ”Det går inte!” När jag var 16 år och hade konstaterad reumatisk värk och min läkare säger ”Det enda vi kan göra för dig nu är att ge dig medicin mot din smärta” eller 30 år senare när min knäläkare säger ”Du kommer aldrig att kunna springa eller vandra igen.” Skulle inte tro det! Jag blev av med min reumatiska värk då och jag tänker kunna använda mitt knä till det jag vill igen!

Min kiropraktor upptäckte att det inflammerade knät beror på att mitt bäcken har en förmåga att låsa sig. Helhetssyn. Medan min ortoped bara tittade på själva knäleden och struntade att se på orsaken. Jag lever envist med tron att vår kropp strävar efter att läka sig själv. Om kroppen går sönder, så beror det på något. Därför sökte jag efter svar när ortopeden sa att det var artros och inflammation i knät. Varför är det det? Och vad kan man göra åt det?

Kiropraktorn gav mig svar. Nu hjälper jag knät att bli friskt, genom att stärka mitt bäcken och öka rörligheten. Inflammationen är nästa steg att ta itu med. Jag har försökt på olika sätt under det här året – gurkmeja, stötta tarmfloran, gelatin, Omega 3, utesluta gluten – men inflammationen håller sig kvar. Troligen för att jag har felbelastat knät under lång tid.

Nu är det dags att gå tillbaka till det som tog bort inflammationen för 30 år sedan i min kropp. Fastan. Som jag skrev igår kommer jag vårstäda kroppen. Och jag börjar med att lägga till mer frukt, bär och grönt och dra ned på fett och protein. Om jag inte märker förbättring, kommer jag juicefasta under en vecka. Med start på Skärtorsdagen.

Jag kommer att fortsätta med tillskott:
– Dubbel dos Omega 3
– Probiotika
– Nyponpulver och gurkmeja
– MSM
– Gelatin

Inget kaffe, ingen alkohol, inget socker, inget gluten med start imorgon. Öka mängden vatten.

Och vet du vad? Jag längtar. Följ med på min resa till Mitt Bästa Friska Jag!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

3 kommentarer till “Mitt Bästa Friska Jag – nu höjer jag insatsen!

 1. Hej fina härliga glada du… du ger alltid sååå mycket insperatIon genom det du skriver… tack för det… jag Känner mig dock lite vilsen nu… du skriver att dU ska fasta… äta frukt, minska på fettet och ev juicefaSta… med all respekt Maria… men, skapar inte frukt och juice inflammationer? Tånkte på att det ombildas väl till socker när det väl är i kroppen? Sen detta med att minska på fett? Varför? Det skapar ju mättnadskänsla… jag tänker på det anna har sagt… kanske jag har missförstått anna?… hur som haver MAria… jag önskar dig all lycka till och jag kommer att följa dig… spännande

 2. Du är En kämpe !❤️ Önskar dig Fri från smärta men ibland kan saker och ting ta tid. Jag själv har skadaT nacken och har ett finger sOm bränner lite efter operationen. Jag har en tro på att vi kan påverka mycket i vår krOpp. Lycka till!❤️

 3. Jag BARA måste kommentera….
  Jag har ett ont knä…
  Och NÄr jag rider är det just den höft och bäcken delen som jag måste tänka på att den får arbeta.
  Har alltid trott det HÖR i hop och nu BEKRÄFTAR DU det!!!
  Måste också passa på att säga att DU.är en av mina idoler
  DINA MINDFULLNES är dom enda jag klarar av!!!
  Tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *