Lera, gurkmeja, probiotika och maskros

Imorgon är det dags att fokusera på fastan. Jag hade planerat att komma igång idag egentligen, men gårdagen blev helt upp och ned på grund av min gamla far som är ordentligt sjuk. Båda mina föräldrar fick influensan och hamnade på sjukhus eftersom deras kroppar inte riktigt klarade av att hantera viruset. Mamma är kvar, men lilla farsgubben fick nog komma hem för tidigt. Igår var jag hemma hos honom i 12 timmar och hjälpte honom. Min bror och svägerska har också varit helt fantastiska, när jag varit i Skåne, suttit med honom på akuten och besökt honom.

Med andra ord har det varit oro och turbulens under några dagar. Därför valde jag att trappa ned en dag till inför fastan. Det vill säga jag äter frukt och grönsaker, slutar med kaffet och och dricker mer än jag brukar.

Värkfri
Det spekuleras rätt mycket kring fasta, själv fastade jag första gången när jag var 18 år och fick otroligt fina effekter av det. Min ledvärk försvann helt och svullnad och stelhet släppte. Under kanske 15 år fastade jag regelbundet en eller ett par gånger per år. Men sedan fick jag lära mig att det inte alls är bra att fasta, eftersom det stör vårt naturliga reningssystem och gör att vi får onödigt massa gifter i omlopp  kroppen. Nu vet jag lite mer och vet framför allt hur jag ska kunna hjälpa kroppen under hela processen.

Då när jag fastade så gjorde jag en tarmsköljning varje dag. Det var nog en av anledningarna till att jag alltid blev förkyld efter fastan. Det är vansinnigt knäppt att skölja bort alla bakterier i tarmen – vi behöver dem eftersom de håller oss friska. Så denna gång kommer jag istället tillsätta extra goda tarmbakterier i form av probiotika.

Balansera leverns reningsfaser
För att heller inte levers olika reningsfaser komma i obalans och skicka ut gifter i kroppen, kommer jag att äta tillskott på lera och gurkmeja. Leran packar in våra gifter så de inte gör skada på vägen ut och gurkmejan balanserar leverns två faser.

Utöver det har jag upptäckt den lilla spännande örten maskros. Den stöttar matsmältning och lever och njurar på ett magiskt sätt, innehåller kalium, kalcium, zink, järn, A-, B- och C-vitamin, och pektin. Jag blev glad när jag såg att Ledins fastepaket innehåller ett örtte med maskros, faktiskt riktigt gott.

Nu ska det bli så skönt att komma igång. Riktigt längtar, hur knäppt det än låter, men det är en väldigt skön känsla att vila från mat och ätande en stund. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , ,

1 kommentar till “Lera, gurkmeja, probiotika och maskros

  1. InspIreRande läsning! Funderar över vad dU använder gelatinpulver till?

    Hälsningar

    Petra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *