Lucka 12 – det krävs två för att dansa tango

Välkommen till den 12- 12-12. Vilket spännande datum. På Facebook läser jag om människor som ska meditera kl 12.00 eller som befinner sig långt bort i Peru för att uppleva spännande saker. Har du några särskilda tankar kring detta datum?

Idag kommer vill jag ge dig en liten påminnelse om hur vi mår bra av att fundera kring våra relationer. Julen handlar mycket om relationer och en del av vår besvikelse, våra krav på oss själva och på andra kommer ur relationerna. Stressen kring jul kommer till stor del ur förväntningar.  En vill ha tillbaka sin barndomsjul som handlar om tradition och familj, en annan vill passa på att vila eftersom det är semester. Vi bär med oss våra erfarenheter och förväntningar in i julen och för många av oss är det mycket starkt laddat. Laddat eftersom vi alla äger vår egen bild av hur saker ska vara just denna helg.

Tankeläsare
Är du precis som jag en tankeläsare? Född till en märklig förmåga att kunna lista ut vad andra människor tänker och känner? Om din partner är tyst, så vet du att han/hon är irriterad på dig. Eller om han/hon glömmer bort att ringa under dagen, så kanske det handlar om att han/hon håller på att tröttna på dig.

I vår vardag drar vi ofta slutsatser kring hur vi tror den andra tar emot och reagerar på det vi säger eller inte säger. När det gäller tankeläsning utgår vi däremot från att vi vet vad andra tänker och varför de beter sig som de gör. Man gissar vad någon tänker istället för att ta reda på hur det egentligen är och drar förhastade slutsatser särskilt om deras tankar kring dig. Det är inte heller ovanligt att vi börjar ställa krav på att omgivningen att de ska läsa våra tankar och tillfredsställa våra behov utan att vi behöver klargöra dem.

Fråga och berätta
Men vi kan inte gå och hoppas att vår partner eller familj ska lista ut hur vi vill ha julen, utan vi behöver berätta om det. Min vän – nu är det dags att börja berätta vad du vill ha ut av julen. Och glöm inte att fråga de du ska fira tillsammans med vad de helst av allt vill uppleva dessa dagar.  Varför inte sammankalla till ett familjeråd och be alla skriva lista tre saker de vill uppnå/ ha ut av julen. Se sedan om ni hittar hittar likheter, samma mål och önskningar. Eller om ni kan prioritera och hjälpas åt att nå önskningarna.

I er relation för ni båda mer er två skilda språk. Hur man visar respekt, kärlek och omsorg är något vi har lärt oss av våra föräldrar och sedan finslipat genom våra egna erfarenheter i livet. Att din partner pratar ditt språk är inte en självklarhet. Han kanske visar sin kärlek genom att hålla om dig på kvällen och inte genom att köpa dig blommor. Hon kanske visar sin respekt genom att be dig om hjälp och inte genom att låta dig vara ifred.

Du kommer att vinna mycket på att fråga om det du inte förstår och berätta det du själv vill.  Pröva! Du kanske lär dig ett nytt språk på köpet!

Lite senare idag kommer du att få ännu en fin present. Det är Elsa som har skrivit en berörande berättelse om hur det är att vara sockerberoende. Det vill du inte missa.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Lucka 12 – det krävs två för att dansa tango

  1. Hej Maria !
    Tack för dina underbara råd och att du ger mig möjligheten att ” vara den jag vill vara”!! Ser fram emot Elsas berättelse senare!
    Ha en fin dag! Kram Kram / Hillevi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *