Klaras nya kokbok

Jag måste säga att jag blir riktigt glad av att se mera av Klara Desser. Idag ser vi hennes leende på Expressens LCHF Magasin, där hon bidrar med fräscha recept till påskmat. Det var heller inte så länge sedan jag recenserade hennes kokbok LCHF hela livet. Men nu har hon kommit ut med en 5:2 kokbok, där hon ger förslag på 8 veckors menyer.

image

 

Jag gillade Klaras förra kokbok, men denna bok tycker jag bättre om. Den känns ljusare, fräschare och mer lättillgänglig. Den förra var en uppslagsbok, den lockar mer till inspiration och glädje. Härligt är också att Klara har plockat fram målarpenslarna igen och illustrerar sina recept med söta bilder. Det märks att hon har känt skaparglädje när hon tillsammans med sin man som är fotograf har skapat denna bok från idé till färdig bok.

image

Klara ger först en introduktion till 5:2, där hon på ett personligt och lättillgängligt sätt beskriver vilka hälsovinster du får av halvfasta, samt hur du kan gå tillväga. Därefter får du menyer för 8 veckor!

image

Varje fastedag ger hon förslag på ett större mål eller två mindre. Riktigt fräscha, njutbara rätter som inte ger oss känslan av att vi försakar något på vår fastedag. Vad sägs om ostplättar med räkor?

klaraOch självklart hittar vi de goda efterrätterna. Jag har redan bestämt vad jag ska baka till min födelsedag i sommar. Kolla in denna goding… brownie… med rödbeta.

chokladkaka

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.