Andas medvetet – för din hälsa, ditt lugn och din hjärna

Budord tre för ditt bästa jag handlar om att ge dig själv möjlighet att – uppleva din andning.

Tänk att vi är så stressade idag att vi behöver lära oss själva en sådan enkel sak som att andas. Men det är precis så det är. De flesta människor jag möter, andas inte ordentligt utan låter andningen hamnar högt uppe i bröstet. Det kan handla om stress, sorg eller kanske år av självanklagelser som gör att andetaget har fastnat.

Du vet inte skillnaden på stress och lugn förrän du har tagit tre djupa andetag. Då kommer du att upptäcka var du har dina axlar och om dina käkar är spända. Du kommer att känna hur lugnet infinner sig i din kropp. Ett medvetet andetag där du långsamt fyller lungorna med luft kan göra en stor skillnad när det kommer till energi, stress och att fatta kloka beslut.

Sätt upp en post-it-lapp med ordet “Andas” för att påminna dig själv. Eller lägg en fin sten i fickan och varje gång du känner den så kommer du ihåg att andas. Köp ett vackert smycke i sommar att hänga runt halsen och varje gång du ser eller känner smycket påminner du dig om din egen andning. . Andas medvetet – ofta – varje dag och upptäck vilken skillnad det gör med dig.

andning

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Andas medvetet – för din hälsa, ditt lugn och din hjärna

  1. Hej,
    Visst är det viktigt med andning? Problemet är väl att även om man vet om hur viktigt det är för hälsan att slappna av så glömmer man det väldigt fort. Ska nog prova ditt trick med post-it lapp för att påminna mig själv…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *