Vilken lyx att ha vänner

Jag tycker att det är en sådan lyx att ha en god vän. Och har man riktig tur kan man få flera vänner på köpet, som jag har den stora förmånen att få. Lina som jag lärde känna via en mindfulnessutbildningen har blivit en av mina närmsta vänner. Vi delar båda intressen för hälsa via kost och en holistisk syn på människan. Ifrån våra möten går jag alltid fnittrig, idérik och full av energi. Nu har jag även fått en nära kontakt med hennes familj och det känns stort. I lördags blev jag bjuden på en spontanmiddag hos familjen. Min livskamrat hade flyttat hela helgen från sin jobblägenhet (han har pendlat till annan ort under snart två år men är nu äntligen tillbaka i Stockholm) och valde att stanna hemma.

IMG_20150308_205900Och som vanligt när man är hos matinspiratören Lina blir man bjuden på en kavalkad av nyttiga rätter som smakar himmelskt! Det blev både algsallad, ingefäralax, getmjölksyoghurt och chiliräkor.

PICT_20150307_183137Sonen bjöd på en ursmarrig egenkomponerad glass som han mixade ihop medan vi väntade. Frusen mango, hallon och yoghurt på havremjölk. Toppade med granatäpple och kokos. Nyttigt och smarrigt.PICT_20150307_195850Jag möter människor varje dag i mitt arbete. Därför hämtar jag oftast energi ur ensamheten. Men de senaste månaderna har jag längtat allt mer efter att omge mig med vänner som ser mig som jag är och inte som de vill att jag ska vara. Som är ärliga och prestigelösa. Som kan glädjas med mig på riktigt, känna med mig när det gör ont och där jag kan hänga av mig alla mina masker i hallen och bara vila i värmen från vänskapen. Tack Lina för att jag får allt det hos dig. Och för att du är så generös med din familj.

Och tack ni andra – ni är inte många som kommer mig riktigt nära – men ni betyder så enormt mycket för mig.

Tack. Tack. Tack.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.