Nyttiga matlådor, bubbel och glitter – vad mer kan jag önska av en helg?

Jag är riktigt nöjd med min helg och har fyllt på med energi från mina nära och kära, jag ska berätta mer om mina möten snart. Men som vanligt vill jag även använda en liten stund till att sammanfatta min MBJ-vecka som varit. Idag är det 46 dagar kvar till Valborgsmässoafton och det känns att våren ligger i luften.

Förra söndagen och igår gjorde vi här hemma matlådor till resten av veckan, för att slippa fundera över inköp och matlagning. Vi håller även på att experimenterar en del utifrån den senaste forskningen kring hälsa, träning och därför är det viktigt att veta vad det är vi har på våra tallrikar. Eftersom jag dagligen hjälper människor att hitta hållbara sätt att nå balans i sitt ätande och sin hälsa, behöver jag veta hur de senaste påverkar människor både i kroppen men också mentalt. Jag använder ofta mig själv som försöksperson. Sedan i januari då jag blev frisk från min käkinfektion har jag successivt ökat min träning. Då händer två saker, dels blir man ganska trött i perioder och dels kan man bli ordentligt hungrig om man inte äter rätt balanserad kost. Och ni vet hur det är att komma hem vrålhungrig från gymmet, det är lätt att alldeles knasigt och för mycket. Så nu har vi frysen full med smarrigheter som fiskgratäng, tacokyckling, fisk- och räkwok och pulled beef. Så skönt. Maten har med andra ord gott bra. Träningen känns riktigt roligt och mindfulness och yoga har känts naturligt. Så denna vecka är jag så nöjd med.

I fredags var jag i Bromma där Anna Hallén tillfälligt var på besök för att hålla sin Kostrådgivarutbildning. Jag tog med mig lite bubbel för att fira att hon och Åse 56kilo ska skriva en bok tillsammans. Det kommer att bli så läckert och jag längtar efter att få mitt eget exemplar. Underbara Anna, min goa vän, hon bor alldeles för långt bort! Därför gäller det att passa på att träffa henne när hon är i Stockholm.

IMG_20150313_190701Anna bjöd mig på en urgod middag på hotellets restaurang. En torskrygg med kryddsmör, gudomligt gott. PICT_20150313_182613Igår, lördag hade jag blivit övertalad att titta på Melodifestivalen med Lina och hennes dotter. Vi klädde oss riktigt glittrigt, åt sashimi och grönsaksdipp. Sen är väl schlager inte riktigt min melodi, men vem tackar nej till glittrigt sällskap en lördagskväll?

PICT_20150314_222855Enda smolket i lördagens bägare var min bästa vän Selma, som blev magsjuk. Hon fick ont i magen, kräktes och blev väldigt hängig. Lilla skruttan. Idag är hon piggare och har fått behålla lite mat.

PICT_20150314_213204Nu har jag även suttit en stund och planerat veckan. Jag älskar att få tiden till det på söndagarna. Det ger en känsla av ro.

Önskar er en fortsatt fin söndagskväll.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *