Lucka 4 – Man blir trött av att ständigt ge till andra – 7 steg till att fylla på energi

Särskilt nu i jultider har många av oss har en förmåga att utplåna sig själva i jakten på att göra andra nöjda. Vi dyker upp på glöggkalas som vi egentligen inte vill gå på, vi lovar att hjälpa till fast vi inte hinner, vi köper julklappar till någon vi egentligen inte tycker om, vi bakar pepparkakor med barnen fast vi helst av allt vill sova.

“Love yourself first, then you can love others, heal yourself first and then you can heal others.” Chunyi Lin

Om inte någon annan anledning får dig att börja ta hand om dig själv, så gör det i så fall för att du kommer att bli bättre på att ta hand om andra. För vi ser det överallt – människor som faller ihop för att de plötsligt tog slut. Att marken under dem försvann, för att de har gett och gett och gett och inte satt upp tydliga gränser för sig själva och andra. Vill du stoppa det i tid? När dina krafter börja sina eller helst innan, så tänk dig själv som en bankomat. Din omsorg är pengar som plockas ut, ofta eller kanske hela tiden. Men ingen är begåvad med obegränsat med pengar. Tillslut kommer de att ta slut om du inte fyller på ditt konto. Så för att du ska orka fortsätta ge och vara stark, så måste du fylla på. Glöm aldrig det.

Här är sju råd för dig som vill sluta känna dig som en kärleksbankomat med ett sinande konto. Sju råd för att börja ta hand om dig själv och lära dig hur du investerar pengarna på ditt kärlekskonto på ett sunt sätt, så de inte sinar eller tar slut. Och börjar plocka ut dina investeringar då och då för egen räkning. Välj EN eller TVÅ saker att göra idag

  1. Gör minst en sak som är bara är för din skull – varje dag. Och innan du gör det, uttala det högt för dig själv “Jag vill ta en tupplur/gå en promenad/fika med min vän/gå på yogakurs/måla/skriva dagbok/dansa”. Det är din egna stund och be om respekt från din omgivning att de låter dig göra det – om det så bara är en minut.
  2. Sluta vara perfekt och sänk din ribba. Ingen annan begär att du ska vara så duktig som du är.
  3. Förlåt dig själv och andra. Arbeta mot att släppa taget, så blir det mycket lättare att gå framåt.
  4. Känn tacksamhet över din egen begåvning(ar) och över allt underbart livet ger dig. Säg tre saker du är tacksam över – så ofta du kommer på det.
  5. Sluta skämmas över en tupplur. Stress är inte farligt, så länge det finns tid för vila och återhämtning.
  6. Be om hjälp! Ingen har superkrafter – inte ens du!
  7. Prata med någon, en coach, präst, kurator, psykolog, psykoterapeut – det finns många människor som är utbildade för att hjälpa just dig.drömmar
Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *