Glöm inte bort den här härliga dagen

Du som följer mig vet att jag älskar att vara på landet. Många gånger när jag befinner mig där slås jag av tanken “Det är de här stunderna jag lever för.” Att dricka en kopp kaffe och stilla betrakta älven flyta förbi. Att ta en promenad i trollskogen och känna den fuktiga friska doften av trä och mossa mot huden. Att sitta framför en sprakande brasa med ett glas vin och en spännande bok. Jag lever i den stunden och jag njuter i varje fiber av min kropp.

Det gör att jag ofta tänker på vår fina lilla stuga och funderar kring när jag kan åka nästa gång. Och när jag väl är där, känner jag en sorg när vi ska åka hem. En sorg över att behöva lämna de här stunderna av närvaro och avslappning. Men är det inte märkligt egentligen för, närvaron är något jag tar med mig. Varför kan jag inte njuta av det på samma sätt hemma? Visserligen har jag inte en älv, en brasa och en trollskog hemma. Men jag har både skog och vatten utmed den rundan jag går eller springer varje dag. Och jag har massor med vackra stearinljus att tända hemma.

Hemma är jag så uppslukad av att vara på väg. I mitt arbete. Till mina mål. Till kvällen. Till helgen. Till nästa blogginlägg. Och plötsligt glömmer jag bort att bara vara i den här stunden. Och det märkliga är att jag påminner andra om det varje dag både genom “Dagens mindfulnes” på Instagram och mina till klienter. Trots det glömmer jag själv ofta att vara här. Samma närvaro jag känner här på landet kan jag uppleva hemma om jag faktiskt väljer att stanna kvar i ögonblicket och inte tänka på nästa träningspass eller nästa klient. Men jag har blivit bättre på det och jag jobbar på att göra mina egna övningar.

Vi är så uppslukade av att bli vårt bästa jag att vi glömmer bort att vara och leva vårt bästa jag. Börja se till det du har just nu. Denna dag. Detta ögonblick. Inte det du får när du gått ned 15 kilo eller varit sockerfri i en månad. 1423985593422

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.