MBJ-projektet – tre månaders fokus på din hälsa.

Om du hade vaknat i morse och redan varit ditt bästa jag – hur hade du varit då? Vad hade du kunnat göra med din kropp? Vilka egenskaper hade din kropp haft?

Då önskar jag dig varmt välkommen på första dagen i vårt nya MBJ-projekt då vi ägnar 100 dagar åt vår egen hälsa. MBJ, står för Mitt Bästa Jag och det är en unik möjlighet att få stöd och hjälp att investera i sin hälsa under tre månader. Det är helt gratis och du får alla verktyg via min blogg och i vår fantastiskt fina Facebookgrupp Mitt Bästa Jag-projektet. Sedan fem år tillbaka har jag gratis några gånger om året startat igång MBJ-projekt med olika teman, för att hjälpa andra att satsa på sin hälsa och sitt välmående. Alla har skapat sina egna mål och det har varit allt från att bli starkare till att gå ned i vikt.Vårt fokus ligger på hälsa, både inre- och yttre och vi respekterar att det finns olika sätt att nå dit. Och vi är medvetna om att våra kroppar är olika, därför mår vi bra av olika livsstilar och matval.

Fyra saker håller vi fast vid:
Motivation – istället för disciplin.
Medkänsla – med sig själv för att coacha och peppa.
Möjlighet – vi sätter realistiska mål och ger oss rimligt med tid att nå dem.
Medveten närvaro – vi fokuserar på nuet

Anledningen till att så många misslyckas med att nå sina hälsomål är att man tror på disciplin, man är för sträng och taskig mot sig själv och man sätter för höga mål på för kort tid. I MBJ-projektet ändrar vi på det genom dessa fyra M.

Mitt bästa jag är just nu
Jag har tröttnat på att sträva mot det perfekta, mot att ständigt känna att jag kan bli bättre. Jag jobbar på att sluta med att slå på mig själv för att jag inte tränar mer, äter bättre och mediterar oftare. Det vill jag hjälpa dig med också. Att vi tillsammans hjälps åt att utgå ifrån att vårt bästa jag – är just nu. Att det blir naturligt för oss att göra de bästa valen för vår hälsa i denna stund. Att det jag gör just nu är bra nog. För en fem minuters promenad är bättre än den fem kilometers joggingturen som inte blir av. Sallad till maten är bättre än den gröna frukostsmoothie som inte blir gjord. Fem minuters avkoppling är bättre än det 30 minuters yogapass som du inte hinner göra. Alla sunda val du gör för din hälsa är bra nog – en investering i nuet och i framtiden.

Så hur vill du må? Och vilken god vana ska du börja med att införa?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *