Kom-gång-veckan har startat för fröken Helander

Mitt MBJ 2018 har inte riktigt gått som jag tänkt mig. Men det vet både du och jag att det sällan gör. När vi kickar igång något har vi höga ambitioner och känner oss motiverade att träna och ta hand om oss själva – men sedan kommer livet mellan oss och ambitionerna. Jobb och trötthet har varit mina två bromsklossar. Vilka ha varit dina? Jag har gång på gång prioriterat bort träningen, vilket jag vet bidrar till min trötthet. Det blir lite av en ond cirkel.

Den här veckan kommer att bli min Kom-igång-vecka. Redan igår bokade jag in min träning i kalendern och kommer att se till att göra den även om det innebär att jag bara tränar kortare stunder. Under min kom-igång-vecka är det prio på att få upp lusten igen. Det ska vara roligt att träna och jag vet att det blir roligt om jag:

  • gör pass som jag tycker är kul – som spinning och löpning ger mig en ordentlig kick
  • får känslan av att jag är duktig, dvs verkligen går till gymmet även fast det bara blir ett kortare pass till en början
  • sätter ett lågt mål den första tiden så det blir lätt att uppnå
  • få fatt i nyfikenheten kring hur min kropp kommer att må när veckan är slut – hur kommer det kännas i min stela rygg? Vad kommer att hända med tröttheten? Har jag hittat glädjen? Motivationen?

Så – sök glädjen, gör det enkelt och tillåt dig att känna dig duktig. BOOM – nu ska jag ta en hundpromenad och därefter gå till gymmet innan arbetsveckan kickar igång. Vad behöver du för att kicka igång? 

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *