Mustigt och gott LCHF-bröd

Här är ett spännande recept på bröd helt utan gluten. Ett sk. LCHF-bröd. Förvånansvärt gott och mustigt. Gott att skiva och frysa ned, för att tas upp och rosta till frukosten eller varför inte med lite vitlök och riven parmesan ett par minuter i ugnen till en god soppa.
En del av ingredienserna är inte så vanliga i många svenska skafferier om du inte är van vid LCHF, men alla går att få tag på i en hälsokostaffär eller välsorterade Icabutiker. Lätt att göra, trots många ingredienser.

Ingredienser till en limpa:
4, 5 dl mandelmjöl
3 msk linfrön
4 msk sesamfrö alt solrosfrö
1 dl Fiberhusk
2 msk Bake Pro (är ett proteinpulver gjort på vassla, du kan utesluta det, men det gör brödet luftigt och gott)
1 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
1 msk brödkryddor (valfritt)
1 och 1/4 dl smält kokosfett
3 dl turkisk yoghurt
6 ägg

Sätt ugnen på 175 grader
Smält kokosfettet och smörj en brödform ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda ned kokosfettet, ägg och yoghurt.
Låt smeten vila i 10 minuter innan du stjälper upp den i brödformen.
Grädda i 50 minuter

Mums!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

3 kommentarer till “Mustigt och gott LCHF-bröd

  1. Blir spännande att prova. 🙂

  2. Ett par ingredienser kvar att köpa. Har ganska mycket mandlar , går väl att mala även oskalade. Ska kolla om Coop el ICA har vad som behövs, vår hälsoaffär har inte tagit hem alla olika sorter beroende på dålig efterfrågan.
    Kul att prova. Tack!/gb

  3. […] Smörgåsen finns det många spannmålsfria alternativ till. Se till exempel detta recept på mustigt och gott LCHF-bröd. I vår nya kokbok som kommer i höst, kommer det att finnas många bra alternativ till den […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *