Lite gladare, starkare och snyggare – en vecka från mitt bästa jag.

-Har du gått ned i vikt? frågar kollegan när vi ses igen för första gången på några veckor. Jag måste tänka efter… jo, ja, kanske. Kläderna sitter lite lösare och det känns lite lättare i kroppen. Men det var en stund sedan jag klev upp på vågen. Jag ska göra det, sista dagen på mitt Bästa jag-projekt. Som ni vet är jag lite tveksam till vågen, eftersom den inte säger så mycket om vad som har hänt i kroppen. Ofta stöter jag på det både hos mig själv och mina klienter, att man går ned några klädstorlekar, men det händer inget på vågen. Och det beror på att man har har omvandlat fettet till muskler, som väger mer än fett. I första hand har jag fokuserat på att bli starkare, friskare och piggare, men det brukar ju innebära att man blir lite snyggare också.

Nu är det en och en halv vecka kvar tills jag fyller 40 år och det är en lyx att få ha en veckan här på Masesgården. För nu kan jag lägga mitt fokus på det jag tycker är viktigt. Som jag skrev igår kommer jag att stilla mig, så det blir mer mindfulnessövningar och yoga. Det blir också kanske lite mer träning, löpning och simnig i poolen.

Maten får jag hjälp med av Masesgården. En kavalkad av vegetariska, ekologiska rätter. Cathrine och jag brukar som alltid när vi är här dessutom passa på att dricka mycket nypondryck (nyponskalsmjöl blandat med varmt eller kallt vatten) för att få en riktig antioxidantboost.  Just nu vräker regnet ned. Jag ligger uppkrupen i min säng med datorn på magen och känner att jag förtjänar mitt eget bästa jag. Allt som jag har vunnit under dessa tre månader, utan egentligen särskilt mycket slit, känns som de bästa presenter jag hade kunnat få. En stark hälsa, en lugn själ och glädje. Lägg sedan till att jag känner mig lite finare – kan det bli en bättre födelsedagspresent?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Lite gladare, starkare och snyggare – en vecka från mitt bästa jag.

  1. Låter underbart Maria 🙂 Har det redan gått tre månader se’n du började? Tiden går fort…
    Fortsätt att jobba på ( eller njut av…) din 40-årspresent och ta vara på tiden som du har kvar på Masesgården 🙂 Kram!

  2. Hej!
    Jag hittade hit från yogamamman och blev alldeles lycklig och helt hurra-ig av din blogg. Jag hittade hit på grund av självmordsinlägget och jag är glad över att du skriver om det, för det är som du säger; tabu. och det borde det inte vara.
    sen fastnade jag för dina texter om livet. om hälsa och välmående. och jag blev så glad bara. Tack 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *