Släpp stress och rensa ut påskgodiset ur kroppen

Du kanske har märkt att jag inte har varit särskilt flitig med att blogga under påsken. Min kropp beslutade åt mig att bara släppa taget om jobb och måsten. Jag har i princip bara vilat hela påsken. Och i takt med att jag har minskat mina krav och övat på att lata mig har stressen släppt och energin har fyllts på. Nu känner jag mig full av energi inför resten av jobbveckan.

stress

Fastan gick förvånansvärt bra, endast lite abstinens med huvudvärk efter koffein. Att avstå från att laga och äta mat, frigjorde massor av tid och gav en förvånansvärt skön vila.  Och det kändes så rätt att göra det under påsken då det frossas hej vilt.

naturen

 

Det här fantastiska vårvädret har också öppnat för ett nytt slags möte med naturen och jag har tagit fram kameran igen. Det ger hopp när solen smälter undan kylan och överallt man går möter man varma leenden och ansikten som njutande vänds upp mot solen.

Kanske du känner dig riktigt trött på allt socker och all mat, men var inte besviken på dig själv att det blev för många skumkaniner och mandelägg. Var rädd om dig själv från och med nu. Om du har fått i dig lite mer salt, fett, kolhydrater, alkohol och socker än du brukar och det kan vara skönt att underlätta för kroppen att ta hand om det.

  • Drick lite extra vatten. Gör i ordning en tillbringare med några skivor rå ingefära och citron och drick under dagen. Hjälper njurarna att rensa ut salt och all vätskan som kolhydrater har fått din kropp att suga åt sig.
  • Gör dig en grön näringsrik smoothie med selleri, gurka, avokado och bladspenat för att snabbdetoxa och fylla på med extra näring.
  • Lägg även gärna en sked nyponskalmjöl i din smoothie, strö över frukosten eller gör dig en kopp stärkande nyponsoppa. Det sänker blodtrycket, fyller på med antioxidanter och håller dina leder smidiga.
  • Drick några extra koppar grönt te. Förutom alla stärkande antioxidanter så innehåller det L-theanin. Det är en aminosyra som verkar avslappnande och lugnar ner nerverna vid tillfällig stress, men också bra att använda för personer som har svårt att varva ner.

wpid-IMG_20121226_104614.jpg

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Släpp stress och rensa ut påskgodiset ur kroppen

  1. Jag måste ju, som vanligt vara motvalls käring. Valde bort Påsken överhuvudtaget och har städat och tvättat, som jag inte haft någon lust med på länge. Inte en enda skumkanin eller mandelägg har jag ätit heller. Är visseligen en obotlig gottegris, men gillar inga frosserier i varken mat eller godis. Är ganska nöjd med mitt Påskfirande 😉 Kram <3

  2. Härligt Pirjo! Vi behöver motvallskärringar! Och det var nog lite så vi gjorde också. Protesterade mot alla skummkaniner och godisfrossa, genom att fasta. Förresten tycker jag det låter skönt och avkopplande att kunna ägna sig åt städ och tvätt. Och så blir det ju så fint efteråt.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *