Träffa rätt – att dejta självsnällt

1,9 miljoner av Sveriges alla hushåll består av en person, eller ensamstående utan barn som det heter i statistiken. Självklart har flera av dessa en särbo, men merparten är singlar. Det gör Sverige till ett av de singeltätaste landen i världen. En del av dessa singlar har valt att leva ensamma, men om jag får gissa så vågar jag påstå att de flesta önskar att de hade en livskamrat.

Under den tiden jag jobbade i svt:s produktion Gift vid första ögonkastet slogs jag ofta över den längtan som många har efter att få träffa sin kärlek. Även om man trivs med sin vardag, sitt liv som det är så finns saknaden efter någon att dela både det lilla och det stora med. Någon som undrar hur man mår på morgonen eller någon att få uppleva roliga saker med. Att behöva och känna sig behövd. Att få närhet och hudkontakt.

Och trots att längtan är stor, så är det ändå så svårt att hitta rätt. Och att gå från attraktion till en kärlek som håller i vardagen. Det handlar om att våga vara sårbar inför en annan människa och samtidigt känna sig nyfiken på att möta en individs drömmar, förhoppningar och erfarenheter. Kärlek är egentligen mycket enkelt – det är vi människor som komplicerar den.

Så hur gör vi för att sluta komplicera kärlek och längtan? Och kanske särskilt nu när corona gör det ännu svårare för oss att ses fysiskt och röra vid varandra? Just nu känns den frågan mycket aktuellt. Jag har blivit intervjuad i både radio, Svd och Aftonbladet om hur man gör för att dejta i dessa tider. Men det ligger ju också en sådan innerlig önskan under behovet av beröring, nämligen den mänskliga närheten.

Nu ger jag dig som singel möjlighet att utforska dig själv och din längtan. Den 8 juni startar jag en distanskurs för singlar i att träffa rätt partner. Du får under åtta timmar under åtta veckor redskapen att hantera det i dig som ligger i vägen för en hållbar relation. Vi går igenom anknytningsmönster, ACT och självsnällhet. Och min kloka och kunniga kollega Sofia Kreissl berättar om hur man utforskar sin egen lust, njutning och sexualitet för att kunna sätta sunda gränser och veta vad man vill ha ut av intimitet.

Läs mer om kursen och anmäl dig här. Hjälp dig själv att göra kärleken enkel och njutbar.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.