Att hitta till läkning

I april skrev jag ett inlägg där jag funderade kring om jag var utmattad eller om jag hade klivit in i klimakteriet. Eftersom jag under en lång period hade känt att orken bara minskade, motivationen kändes låg och det hela tiden dök upp märkliga symptom som värk, stelhet och svettningar. När jag väl hade landat i en acceptans över att symptomen inte längre gick att ignorera, utan någonting är i obalans i min kropp så gjorde jag som jag brukar göra när jag känner av symptom av något – jag fokuserade på min hälsa.

För nej, jag är ingen hälsoguru. Jag lever i perioder med snabba kickar, stress och tar inte alls hand om kroppen. Du känner säkert igen det att särskilt i perioder när orken är låg, men samtidigt kräver livet samma tempo som vanligt – ja då är hälsofokuset det första vi slänger överbord. När kroppen egentligen behöver som mest omsorg, så är det den som får minst prioritet.

Men nu var något fel. Så jag behövde göra något åt det, för jag orkade inte längre jobba i min vanliga takt. Jag började med att vända mig till vårdcentralen för att säkerställa att det inte var något allvarligt knas med kroppen. Alla prover ser normala ut, dock har jag en pågående inflammation och det håller nu läkarna på att utreda. Så jag har inte alla svar ännu.

Sen jag tog tag i min hälsa har mina symptom börjat minska. Och jag tänkte berätta vad som hjälpt mig, för du kanske precis som jag gjorde famlar efter någon lösning för din hälsa.

”Vad behöver min kropp för att läka?” tänkte jag. Oavsett om det är klimakteriet eller utmattning, så behöver den samma stöd. Hormonobalans, inflammation och energilöshet kan dyka upp vare sig orsaken kommer ur en naturlig förändring eller långvarig stress. Och framförallt så kan de trigga varandra.

Vila och återhämtning genom en sjukskrivning på halvtid fick bli ett första steg. Den första månaden vilade jag mycket och det fanns heller inte energi över till något annat. Jag drog även ned på mina jobbresor till Stockholm och försökte hitta många kryssdagar – det vill säga dagar då jag inte hade något inbokat.

Jag tog bort saker ur kosten som kan skapa obalans i hormonerna som koffein och alkohol. Och socker som stressar kroppen. Nu håller jag även på att experimentera med att plocka bort mjölkprodukter och tycker att det påverkar min mage positivt.

Jag la till två kosttillskott – ett som innehåller östrogenliknande växtbaserat ämnen och ett som innehåller roten Ashwagandha som ger ork och bättre sömn. Utöver det så har jag ökat på mina Omega-3 för att dämpa inflammation och la till magnesium och zink för återhämtning och reparation av kroppen. Visst, många inklusive jag själv är skeptiska till växtbaserat östrogen särskilt om det kommer ur sojabönan. Men jag upplever att det har hjälpt mig mycket och då tänker jag inte plåga mig själv med tvivel.

Nu har jag dessutom lyxen att äga två galet bra redskap som varit avgörande för min läkning. Den första är vibrationsplattan. När orken för träning inte finns, så får jag ändå till hälsosam rörelse genom att stå i 10 minuter på vibrationsplattan. Och dessutom har den hjälpt mot svullnaden i kroppen. Det är som om mitt lymfsystem gick bananas och hela jag svullnade upp, det enda som lindrar och hjälper är regelbunden användning av vibrationsplattan. Dessutom så sänker de låga vibrationen kortisolet i kroppen, så nu har jag börjat köra fem till tio minuter med vibrationer innan läggdags och programmet med skakningarna på morgonen. Det andra redskapet är min ir-madrass. Den har räddat mig tidigare. För något år sedan hade jag en njurinflammation, men genom att ligga på infravärmen som förkortade jag min läkningsperiod och blev av med värken på två dagar. Infravärmen lindrar inflammation och värk och påskyndar läkning av kroppen. Så en stunds vila på min madrass varje dag är ett måste.

Idag har mina vallningar gått från att dyka upp var 20e minut till endast tre – fyra gånger per dygn! Hjärndimman har lättat och orken har blivit avsevärt mycket bättre. Jag sover bättre och värken i kroppen har minskat. Det är galet hur bra det har gått under dessa månader.

Jag har en bra bit kvar innan jag känner igen mig själv. Så jag fortsätter på den här stigen. Väntar också på om läkarna kan hitta vart inflammationen kommer ifrån. Östrogenet skyddar kroppen från inflammation, så den kan ju ha ökat när östrogenet minskade. Men då får jag göra vad jag kan för att stötta kroppen att minska svullnad och inflammation.

Kanske kan min väg inspirera dig till att pröva olika vägar för att må bättre. Våra kroppar är olika, så min stig kanske inte får din kropp att svara. Men hur ska vi veta om vi inte provar?

Och vill du ha egna mirakelredskap för din hälsa så rekommenderar jag varmt vibrationsplattan och ir-madrassen. Marknadens bästa produkter till lägsta priset hittar du på Trendrehab. Du får dessutom 20 procent rabatt med koden Stresspodden i kassan. Men du – kom ihåg att redskapen inte gör någon nytta om de inte används. Så köp bara det du vet att du verkligen kommer att använda för din hälsas skull.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , ,

1 kommentar till “Att hitta till läkning

  1. vad är det för kosttllskott du äter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *