Min granne Emily och jag har precis kalasat på goda semlor. Och jag lovade att lägga ut receptet. Superenkelt. Smarriga och mäktiga, trots att de är ganska små.
Bullen:
4 ägg
1 tsk stevia (eller annat valfritt sötningsmedel)
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl grädde
Mandelmassa
1 dl vispad grädde
2 dl mandelmjöl
1 tsk stevia (eller annat valfritt sötningsmedel)
Valfri mängd hårt vispad grädde
Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning luftigt.
Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten – blanda ihop.
Låt smeten tjockna i 10 min. Fukta sedan dina händer med lite vatten och forma 10st bullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20min, bullarna ska få lite färg.
Låt dem svalna.
Skär av lock på semlorna och gröp en liten grop. Spara det av bullen du gräver ur och smula ned i den bunken du ska göra fyllningen.
Blanda smulad bulle med grädde, mandelmjöl och sötningen.
Lägg en rejäl klick i semlan och toppa med grädde innan du sätter på locket. fyllningen och lägg i semlebullen.
[…] kommer att äta på semmeldagen. Själva bullen är inte mitt eget recept, utan det kommer från Maria Helander. Jag gjorde en egen variant på mandelmassa som innehåller dadlar, vilket blev […]