Jag sammanfattar och coachar mig själv

Då var första veckan på mitt Bästa jag-projekt avklarad! Nu tar jag fram mitt Uppföljning – Maria 40 årspresent som har hängt på mitt kylskåp under veckan och flitigt blivit i kryssad. Eller streckad där jag inte har följd planen.
.

Det som är så finurligt med vårt schema är att vi lätt får en överblick på veckan som har gått – vad som har gått bra och vad som har gått mindre bra. På mitt schema ser jag att jag har hållit måltiderna alla dagar utom en, jag har inte ätit snacks/godis, men tillåtit mig vin under lördagen och söndagen. Träningen har gått käpprakt åt skogen för att jag ramlade i onsdags, och Mindfulövningarna har gått relativt bra. Så i det stora hela är jag mycket nöjd med min insats! Trots att jag inte har bantat, inte tränat så har uteslutandet av socker och mjölk inneburit en viktnedgång på 2 kg, vilket faktiskt förvånar mig en smula.

Nästa steg för mig är att se hur jag kan underlätta för mig själv vecka 2. Genom att se vad som har varit svårt första veckan, så kan jag se vad jag behöver göra för att förbättra möjligheterna för mig själv.
– Jag behöver fler recept att göra och fundera ut bra mellanmål.
– Jag behöver finslipa mina rutiner för Mindfulnessövningarna och om så krävs gå upp 15 minuter tidigare för att få det gjort direkt på morgonen.
– Jag behöver en strategi för hur jag ska göra med maten när jag är på restaurang.
– Jag ska sätta igång med träningen igen denna vecka lite försiktigt.
– Jag ska även börja sätta små kryss när jag har tagit mina vitaminer, för jag glömmer bort om jag har tagit dem eller inte.

När vi arbetar med oss själva mot ett långsiktigt mål är det viktigt att aldrig göra våld på sig själv, utan hela tiden söka efter sätt att underlätta och hjälpa sig. Om vi gnäller, tjatar och hackar på oss så är risken mycket stor att man ger upp ganska snart. Men att istället klappa sig själv på axeln för det som var bra och söka efter förbättringar och lärdomar är ett stödjande beteende. Skaffa dig en coach i forma av en god vän som du kan kämpa tillsammans med. Eller börja blogga om ditt mål och resan dit. Eller släng iväg ett mejl till mig eller berätta i inläggen hur det går. Jag har fått massor med mejl av människor som också kör sitt Bästa-jag projekt med individuella mål. Det är så roligt att vi är fler som kan inspirera varandra. Heja oss!

.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

7 kommentarer till “Jag sammanfattar och coachar mig själv

  1. Du är oerhört inspirerande! Tack!! Ett litet filmtips: Coach Carter. En sann berättelse om att våga å vinna!
    Kram!

  2. Heja dig Maria!
    Jag unnade mig oxå vin i helgen, efter ett uppehåll på två månader. Vinet var dock
    Inte boven i dramat här, då jag inte gick ner ett gram på den tiden..
    Men andra hälsovinster säkerligen!!
    Nåja jag vet hur svårt det är på restaurang att hålla emot kolhydrater :-/ men på
    Båtens buffé var det lätt, så mkt annat gott och nyttigare 🙂 jag har kommit igång
    Med träning, varje vardag förra veckan 🙂 och så även idag 🙂
    Vågen visar -1 kg och det är ett steg mot mitt mål, heja oss !!

  3. Vad duktiga ni är. 🙂 Jag tankar för dina ord Maria, givetvis ska man hjälpa sig själv och inte gnälla på sig själv över det som inte gick som det skulle. Tänk att något så enkelt inte kommer till en själv, utan man fortsätter och se ned på sig själv om man inte fullföljer en plan till pricka.

    Detta ska jag bära med mig idag och lägga upp en plan för att hjälpa mig själv få in de bitar som jag känner att jag behöver för att komma mer till rörelse och hälsa. kram kram

  4. Du har rätt i att man ska vara nöjd med de små framsteg man gör. Vissa perioder är det ett mirakel att man över huvudtaget orkar stiga upp ur sängen, hitta något att ha på sig, fungera på arbetet, hålla skenet uppe inför andra och få i sig mat.
    ***Nu prövar jag att berömma mig för detta***
    Oj vad bra det kändes!!
    Vi får inte glömma hur fantastiska vi är!
    🙂

  5. Tack Marilyn för att du är med och läser. Bloggade inte du också om din resa till hälsa förut? Jag ska genast kolla upp den där filmen du rekommenderade.

    Nina – vad otroligt inspirerade att höra. De var intensiv träning. Och roligt att det lönade sig (även om jag självklart blir nyfiken på den där boven.) :)Ja – heja oss!

    Vad spännande med din plan till mer rörelse och hälsa, Marie-Louise. Du är fantastisk och du gör en oerhörd resa, som du delar med dig av på din blogg. Så fortsätt att klappa dig själv på kinden för att du gör ett oerhört jobb, trots att det inte alltid blir som man har föreställt sig.

    Ann, du har så rätt. Vi får inte glömma hur fantastiska vi är – och att vi borde få pris för att vi tar oss ur sängen ibland.

    Varm kram till er alla!

  6. och för lilla mig har det inte gått så bra, fick just min mens ett par dagar för sent, och detta har fått mig ur spår, irriterad och arg, jättetrött, vill bara sitta och titta på molnen…
    Men nya tag nästa vecka då det är måndag igen. Eller förresten jag börjar direkt när jag skjutsar min dotter till skolan kl 10.

    Återkommer KRAM

    // elisabeth

  7. Jo det gjorde jag ju.. Har ingen riktig dator nu å det är sådär att skriva på ipaden.. Ja ja snart så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *