Hej vad det går undan – i livets känsloflod!

Ojojoj… livet är verkligen spännande. Igår åkte jag en hissnande berg-å-dal-bana känslomässigt. Första delen av dagen fick ett spännande och roligt erbjudande som satte igång en kreativitet och glädje hos mig. Några timmar senare blev jag ledsen när något jag sett fram mot och lagt ned många hundra timmars arbete på, togs ifrån mig. Högt upp och sedan långt ned i ett känslospektra – allt inom loppet av några timmar. Och vad händer med oss när känslorna svallar? Jo, det kan ta ganska mycket energi, det kan sätta igång ett ältande, stjäla av självkänslan eller bara vara otroligt utmattande.

Två timmar senare skulle jag leda min kurs i mindful eating och jag blev plötsligt en smula nervös. Här stormar det i mitt bröst och hur ska jag då kunna prata om medveten närvaro, acceptans och att släppa taget?! Tills jag i nästa stund insåg – men det är ju precis vad jag behöver. Mindfulness. Jag gjorde det jag behövde göra, sedan satt jag mig en stund i avskildhet och koncentrerade mig på andningen. Gjorde SOAS -övningen.

S- stanna upp
O- observera
A- acceptera
S- släpp

Därefter blev det ännu en fin kväll med mina kursdeltagare, där jag fick förmånen att ta del av deras erfarenheter och öva mindfulness och minful eating. Känslosvallet var borta och jag fick vara närvarande i mötet.

Vissa känslor behöver ett utrymme – som sorg, glädje och ibland även ilska. Andra känslor kan behöva stillas för att vi ska må bättre. Jag är så tacksam och glad över att jag har lärt mig att använda verktyget mindfulness, som gör att jag kan hantera ett känslosvall på ett helt annat sätt idag än jag kunde förut.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Hej vad det går undan – i livets känsloflod!

  1. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *