Varje centimeter av dig är vacker

Idag när jag stod i duschrummet och trängdes på gymmet slogs jag av två väldigt uppenbara saker. För det första hur vacker en kvinnokropp är! Med sina mjuka kurvor, runda eller kantiga linjer, gropar eller släta, zebrarandiga av bristningar eller med ett fint blått nät av violetta ådror  under den benvita huden. Så mycket skönhet nedlagd i denna variation av kroppar.

För det andra tänkte jag hur ledsamt det är att se kvinnor skämmas och begränsas av sina kroppar. De skyler sig, hukar och springer snabbt in i duschen och snabbt vaskar av sig svetten. Trots att de borde vara stolta över varje liten centimeter hud.

Mina tankar går till kvinnorna jag mötte i Sierra Leone när jag arbetade där. Där fanns ingen blygsel, bara kroppsglädje. Hull och valkar är skönhet, rullande höfter och guppande bröst är tecken på gudinnan inom dig.

Nu ska jag straxt skriva en tidningsartikel om Bikiniångest, eftersom de lättklädda tiderna närmar sig. Allt jag har lust att skriva är – ”Var stolt kvinna! Varför skulle inte du vara vacker!” MFoto: Lotta Stare

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat , ,

4 kommentarer till “Varje centimeter av dig är vacker

 1. Hahaha! Inte blir du bannlyst för den fina bilden, mycket värre har man sett här. Tänk om fler kvinnor kunde se sin kropp på det sätt som du beskriver, men det är nog tyvärr väldigt få som är nöjda med sina kroppar. Jag ser det tydliga förfallet och är inte alls nöjd. Skall försöka komma ihåg dina ord och inte vara så sjävkritisk.
  Tack för allt fint du skriver och ha en skön helg 🙂 Kram <3

 2. Klokt!

 3. Ännu ett klokt och peppande inlägg! Du är grym!

 4. Underbara ord Maria!

  Visst är det så, man skäms för sin kropp, vill knappt visa sig på en strand sommartid, man gömmer sig, går till ensliga ställen.
  Nu ska jag ta dina ord till minnes och va stolt över min kropp med alla dess vackra former som gör att jag lever!
  Ha en fin dag! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *