97 dagar kvar till MBJ

En dag som denna, då jag inte jobbar i min egen mottagning utan som samtalsterapeut på en vårdcentral i Stockholm, är det lite extra trixigt att vara snäll mot sig själv. Du som precis som jag har en lång stressig väg till jobbet, som har ett krävande arbete och intensiva dagar, vet att det många gånger kan bli svårt att hålla sig på den sunda banan. Det är lätt att äta fel, att stressa lite väl mycket och sen vara så trött på kvällen att du inte orkar annat än att ramla ned i tevesoffan.

morgonbestyr

Därför förbereder jag mig kvällen före. Stressiga långa arbetsdagar har jag gärna som en av mina fastedagar i 5:2. Kvällen innan kokar jag soppa av något slag att ha med till lunch och förbereder en flaska ingefära- och citronvatten. Sen ser jag till att ha alla ingredienser förberedda för att kunna slänga ihop en grön smoothie till frukost.

Grönsak- och linssoppa
1 dl röda linser
1 buljongtärning
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
½ tsk spiskummin
1 kryddmått chilipulver
½ tsk gurkmeja

Blanda alla ingredienser i en kastrull tillsammans med 8 dl vatten. Koka i 10 minuter. Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer.

soppa2Ingefära- och citronvatten.
3 cm skalad ingefära
3 skivor tvättad ekologisk citron
En flaska vatten

Riv hälften av ingefäran ned i vattnet. Skär resten i bitar och låt dem tillsammans med citronskivorna följa med i vattnet. Låt flaskan stå i kylskåpet över natten.

Grön morgonsmoothie
2 nävar spenat
1 näve alfalfagroddar
1 rejäl bit gurka
1 stjälk bladselleri
½ avokado
lite riven ingefära
1 skalat äpple
½ – 1 liter vatten beroende på hur tjock du vill ha din smoothie

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa väl under några minuter. Jag brukar dricka hälften till frukost och ha med mig hälften till mellanmål.

På vägen till arbetet när jag sitter på tunnelbanan får jag 15 minuter mindfulness. Jag har laddat ned en app som heter Mindfulness Appen. Den kostar 15 kr och är perfekt på tunnelbanan eller när jag är på väg någonstans.

mindapp1

 

Med hjälp av mindfulness, gröna smoothies och en näringsrik soppa slipper jag stressa och har kraft och energi kvar till att njuta av kvällen när jag kommer hem. Ju stressigare livet är runt omkring en – desto mer får man använda en smart planering för att investera i sin hälsa.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

3 kommentarer till “97 dagar kvar till MBJ

 1. Vanlig linssoppa är bland det godaste jag vet, så den här måste vara god också. Smoothien är en vitaminkick, det räcker ”nästan” att läsa receptet för att känna sig pigg 😉
  Tack för råden och ha en fin dag Maria! Kram <3

 2. Älskar linsoppor!! så denna ska jag prova!!! tack för tipset!!!

 3. Jag gillar också den där Mindfulness appen 🙂 under 30 min enkel resa till/från jobbet har den räddat mig många gånger!

  Jag skriver i mina böcker mina tanakr för dagen, vilken mat jag ätit och träningen som är gjord. Tre fina nya böcker som ligger brevid mig i soffan ♥ Det är kärlek till mig själv att köpa en ny fin skrivbok 🙂
  Känner mig i fas, maten funkar super bra denna veckan, blir mätt fortare av ngn anledning. Dock har jag hamnat i ett rejält skov i min fibro ;( Mindre roligt, men jag kan hantera det hyfsat, även om jag får äta en del värktabletter…. Hoppas p åatt vädret ska bli lite mer stadigt, inte sådana rejäla växlingar som det varit sista två veckorna då brukar det lätta.

  TACK, jag blir så taggad och laddad när jag besöker din blogg. Du inspirerar och ger så mycket energi 🙂

  Kram Aase

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *