På måndag börjar Lagomveckan

Undrar du ofta över om du äter för mycket eller för lite?
Har du velat prova 5/2-metoden men inte riktigt vetat hur du ska göra?
Vill du gå ned i vikt men är trött på att banta?
Tycker du det är svårt att tänka ut vad du ska äta

Följ med min Lagomvecka och pröva att leva gott, med välsmakande menyer och håll dig mätt länge. Maten är:

  • Lättlagad
  • Lågt kolhydratsinnehåll
  • Utan gluten
  • Anpassat för dig som vill laga mat utan komjölksprodukter
  • Ger även utrymmer för vin och lite choklad
  • Balanserad för varaktig viktminskning

sallad2

Du får inköpslistor, recept och menyer för hela veckan. Allt är helt gratis. Du hittar materialet i en länk i menyn längst upp på min blogg.
Länk till Lagomveckan.

  • Recepten är för två personer, om du lagar för en person halvera inköpen för att inte riskera att äta mer än du behöver.

Energiinnehåll
Menyn är 10 114 kilokalorier på en vecka, vilket innebär innebär i snitt 1445 kcal per dag. För en medelålders kvinna som är 170 cm lång och väger 70 kilo så ger menyn ett kaloriunderskott på 3800 kcal, vilket motsvarar förbränning av ett halvt kilo fett. Detta är gränsen för en varaktig viktminskningstakt och det låga energiinnehållet är också tänkt att balansera de veckor vi inte har möjlighet att äta så här bra och genomtänkt.

För att kontrollera den här menyn mot ditt individuella behov så går du in på http://www.raknaut.se/kaloribehov.aspx och lägger in dina värden och hur mycket du tränar (0 pass = mycket låg,1-3 pass = låg, 3-5 pass= normal, fler än 6 pass = hög) och multiplicerar ditt värde med sju dagar (dagsbehovet x 7 = veckobehov). Hamnar du över 14 000 kcal behöver du lägga in minst ett mellanmål varje dag för att inte få blodsockerfall. Hamnar du under 11 000 kcal ska du halvera några av måltiderna (till exempel kycklingen, lasagnen och/eller korvstroganoffen).

Om du vill följa upp ditt individuella behov mer exakt så kan du använda denna mall   Lagomveckan – Beräkningsmall (pdf) för att räkna ut hur mycket fett du har förbränt  den här veckan.

Liten viktskola

  • Lågt kolhydratsinnehåll gör att du håller dig mätt längre, samt jämnar ut blodsockerkurvan. Det minskar insulinpåslaget, vilket gör att du förbränner fett.
  • Om du äter tre måltider på en dag, inte äter några mellanmål eller småäter och ser till att halva tallriken är fylld med grönsaker ovan jord – kan du vara ganska säker på att du äter lagom.
  • Din egen vikt, kön, hur mycket du rör på dig och hur gammal där är saker som spelar in i hur mycket du förbränner på ett dygn. http://www.raknaut.se/kaloribehov.aspx

Om du tränar normalt eller hårt (3 – 7 dagar/veckan) så kan du behöva mer energi och mer kolhydrater för att inte få blodsockerfall. Ät ett mellanmål direkt efter träning så undviker du det. Detta är särskilt viktigt om du väljer att träna på någon av fastedagarna.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.