Jag gör så gott jag kan med det jag har just idag

Jag kommer med goda råd, men jag har många gånger svårt att följa dem själv. Att hjälpa människor med ätstörningar är något som jag kan, eftersom vikten, maten och mitt utseende länge var mina största fiender. Varje dag möter jag en depression, en utmattning, ett krossat hjärta, en söndersmulad självkänsla och en stressad kropp i min terapisoffa och det är lätt att spegla och förstå, för jag vet att det är förbannat svårt att vara människa. 

Kärleken är enkel och rak, men vi krånglar till den.
Vi längtar efter att bli lyckliga, men glömmer bort att lyckan finns i det lilla och inte i det vi jagar efter.
Det som är bra för vår hälsa är det som är svårast att göra och det vi inte mår bra av på sikt upprepar vi gång på gång på gång.

Vi gör vårt liv till en kamp. Och mitt i det slagfältet tror jag att vi ibland behöver stanna upp och säga till oss själva
– Jag är bra.
Och för en stund bara vila lite i de orden. Att vara människa är att vara operfekt. Vi snubblar, ramlar och slår oss, men vi gör så gott vi kan med det vi har just nu. Och det är okej. 

Så mitt råd till dig idag är att säga till dig själv att du är bra, då och då när du snubblar fram under dagen. När du ser dig själv i spegeln och inser att spegelbilden är långt ifrån vad du önskar dig, säg – Jag är bra! När arbetshögen växer och pulsen ökar när du inser att du inte kommer att hinna allt du vill idag säg – Jag är bra. När solen och våren känns långt borta, när kroppen värker idag igen, när din livskamrat glömmer bort dig, när du åter tappade kontrollen över vad du äter vila en stund i – Jag är bra, för jag gör så gott jag kan med det jag har just idag.

För det är och kommer alltid att vara svårare att göra saker bättre nästa gång – om vi säger hårda ord till oss själva. Om vi säger snälla ord till oss själva, blir det som regn och solsken på en liten planta. Vi växer. 

Så säg till dig själv – Jag är bra. Det ska jag göra.

snäll

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Jag gör så gott jag kan med det jag har just idag

  1. Tack! Det ska jag komma ihåg: ”Jag är bra”. För det är jag. Det här med att vara ovänlig mot mig själv är ett inlärt beteende som härstammar från min barndom. Det var något jag blev upplärd till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.