Julglitter, dimma och pepparkakskeso

Har du tänkt på att det har pyntats, bakats och fiffats så det står härliga till de senaste veckorna? Det är som om alla längtar hjärtskärnade efter ljus, jul och glitter. Och när vi tittar ut genom fönstret och möts av denna gråa himmel, så kanske det inte är konstigt. Vi längtar efter något som kan pigga upp oss – och vad piggar upp mer än lite glitter?

Så jag föll också för glitterlängtan och smygpyntade lite förra helgen. I ärlighetens namn har jag även smygsmakat på glöggen vi satte för tre veckor sedan.

PICT_20141127_093003

Jag brukar älska alla årstider och alla väderväxlingar, men till och med jag börjar ledsna på duggregn, grå himmel och lerig pudelpäls. Så här har det sett ut under våra joggingturer i Farsta:

2014-11-26 10.41.332014-11-26 10.54.22Vackert på sitt sätt. men jag längtar till snö. halka, isande vindar och gnistrande sol.

Mitt ständiga projekt MBJ fortgår och efter min envisa käkinflektion har jag ökat på min motion. Denna vecka har det blivit tre löppass och idag och imorgon blir det ett Shape-pass Sats. Dessutom har jag bestämt mig för att köra 5:2 fram till jul.  Min kropp och mitt sinne älskar att dra ned på matmängden under några dagar. Det är som om fokus flyttas från magen och kroppen får vila, så hela jag får lättare att fokusera och samtidigt koppla av. Och särskilt nu när det fokus mycket på att frossa i mat och godsaker, så är det så vilsamt att få göra tvärtom.

Två favoriträtter under mina 5:2-dagar, som jag troligen aldrig kommer att tröttna på är den lätta grönsakssoppan – som bara består av buljong, kokosfett och hackade grönsaker som man lägger i en skål. Ljuvligt. Sen älskar jag även skivat äpple i keso och kanel (eller som i går – pepparkakskryddor).

IMG_20141127_174835

2014-11-25 18.03.39

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “Julglitter, dimma och pepparkakskeso

  1. Jag brukar ha pepparkakskrydda i naturell kvar, det är oxå gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.