Att vänta är att vila

Varje dag får du som följer mig på Instagram @helandermaria ”Dagens mindfulness”. En tanke, en övning eller en uppmaning att följa med dig under dagen.

Dagens mindfulness som handlar om tålamod är en sådan viktig del att jag låter den följa med oss på bloggen också. ”Tålamod är att låta allting växa i din egen takt”. Det känns som om tålamod är en bristvara idag. Om vi vill ha något så vill vi ha det nu. Om vi bestämmer oss för att gå ned i vikt, vill vi gå ned två kilo i veckan minst. Om vi vill ha en ny mobil, en ny jacka, en ny bil – så väntar vi inte utan i värsta fall kan vi låna pengar för att få det vi vill ha. Tålamod är en viktig del av livet och oerhört givande när man behärskar egenskapen. För stressar jag fram en process – genom att svälta mig med bantningsdrycker till min idealvikt – så kommer jag att gå upp igen. Om jag lånar pengar så jag kan köpa min mobil – så kommer jag snart tappa intresset för den men ha lånet kvar. Vi behöver lära oss att låta allting ta den tiden det behöver. Du hjälper inte en fjäril att utvecklas genom att öppna puppan.

Vi får också tänka att vänta inte innebär att jag behöver lägga allting annat åt sidan. Jag lever nu. Jag lever inte i framtiden. Du längtar efter sommaren, men du kan njuta av solen även idag. Du vill gå ned i vikt, men din kropp är fin också idag.

Jag tycker att vänta är att vila. Men det är också att leva i stunden. Jag väntar alltid på något, men det tar ingen energi av mig, snarare så ger det energi.

IMG_20150212_061908

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *