Podcast #6 – Mörka känslor

Podcast nummer sex. Ett efterfrågat ämne – för idag talar jag om det som vi sällan berör – mörka tankar och känslor. Var fjärde man och varannan kvinna kommer någon gång under livet att drabbas av en depression. Hur känns det, vad ska man göra och vad händer egentligen i hjärnan när man är deprimerad? Men jag pratar också om hur det är att vara anhörig, att stå bredvid med all oro och maktlöshet. Om du själv aldrig varit deprimerad eller haft någon anhörig som drabbats, kommer du fortfarande ha glädje av att lyssna. Att prata om det – räddar liv.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Podcast #6 – Mörka känslor

  1. Väl värt att lyssna på! Även om jag personligen visste det mesta efter många depressioner.

    Tänkte att jag skulle vilja vidarebefodra nåt klokt som min psykolog sa till mig, som varit mig till god hjälp:

    ”När man vill ta livet av sig själv, så är det inte egentligen så att man vill dö själv – nej det är situationen som man vill ska dö.”

    Och så, när det gäller Jourhavande medmänniska, så kan det vara bra att vara inställd på att det inte är säkert att man kommer fram. Det har hänt mig. Så att inte ett ”var vänlig försök senare, kön är full” gör att man tappar den sista gnistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.