Bara du vet

IMG_20160824_191119Så sitter jag här igen på altanen. I mitt lilla slitna hörn av världen. Och njuter av utsikten, smattret av regn på taket, pudeln i knät. Och plötsligt känner jag mig så ofantligt rik igen. Här kan jag leva nära mina livsvärden. Här njuter jag av naturen, av nuet, rörelsen och att få jobba med min kreativitet.

Den här hösten kommer föra med sig många resor hit, för här skriver jag som allra bäst. Nu är det både kurser och böcker på gång, så det blir en hel del timmar vid tangentbordet och med näsan i en bok. Att då och då få lyfta blicken och hämta lugn från utsikten över älven eller kraften från en löptur i skogen – det finns inget bättre sätt att arbeta.

Var är ditt slitna hörn i världen? Hur jobbar du som bäst och vad kan du investera din tid i under detta MBJ-projekt? Du har nu fått möjlighet att sätta kompassen på det som är viktigt i ditt liv, dina livsvärden. Många tycker att det är svårt att få fatt i dessa. Kanske för att du under så många år har levt långt ifrån dem. Och det är inte konstigt, för visst är det sällan vi ger oss tiden att stanna upp och ta reda på vad det egentligen vi vill. Mycket av vår vardag går ut på att släcka bränder och för det mesta är våra tankar så ockuperade av att planera eller oroa oss för framtiden, eller att grubbla och älta vårt förflutna, att vi glömmer bort att fokusera på det som händer just nu.

Att ställa in sin kompass utifrån sina värdegrunder kan också vara en smärtsam process, eftersom du kanske upptäcker att du lever väldigt långt ifrån det som är viktigt. Oavsett, så är det fantastiskt att du har börjat arbeta mot att leva det liv du vill leva nu. Och kanske det viktigaste av allt – det du gör just nu är att leva ditt bästa jag.

Vilka handlingar idag kommer att föra dig närmare det liv du vill leva? Att vara lyhörd för dig själv? Att ta några medvetna andetag under dagen? Att välja sallad istället för pasta? Att tänka varma tankar om din partner? Att gå hem en timme tidigare från jobbet? Att promenera fast det regnar? Bara du vet. 1442469860908

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.