Du FÅR ingen tid för återhämtning – du behöver TA dig den tiden

Vi hamnar alla i situationer som stressar oss. Kanske har du massor att göra på arbetet, kanske går du igenom en separation, är arbetslös, har smärta eller brottas med orostankar. Oavsett var du befinner dig, så har du antagligen precis som alla andra ett listigt sätt att försöka lösa stressen. När obehaget kommer så försöker vi fly ifrån obehaget. Och det är inte det minsta konstigt – för om vi stannar upp för att ägna oss åt återhämtning har alla tankar och stressen en förmåga att komma ikapp oss.

Istället jobbar vi mer, distraherar oss med att ständigt hålla oss sysselsatta eller dämpar känslan av stress med mat, vin, cigaretter eller godis. Troligen hjälper det på kort sikt, för det dämpar obehaget – men problemet är att stressen inte försvinner. Dessutom har vi antagligen dragit in på vår återhämtning, går och lägger oss lite senare, hoppar över den där fikan med bästa vännen och struntar i att läsa en god bok innan sängdags. Återhämtningen är livsnödvändig, den hjälper dig att hantera din stress.

Boka in återhämtning
Om du tänker fortsätta att stressa – lova mig att du denna vecka bokar in minst två saker som ger dig återhämtning. Kanske något kul under fritiden, kanske en promenad i parken på lunchen, kanske en massage eller något du vet ger dig energi. Gör det nu – tänk inte att du gör det sen. Du är ingen superhjälte – du behöver återhämtning precis som alla andra.

Vad ger dig återhämtning
på fritiden
i arbetet
i relationer
med kropp/hälsa?

Se vad du svarar och hämta inspiration till dig själv.

Och du – nyfiken på framtidens yrke – läs mer om Stresscoacher med ACT kompetens. Vi startar två nya grupper i höst – en i Skåne och en i Spanien. stresscoachen.nu 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *