Att skapa en ram runt en bottenlös tillvaro

När livet plötsligt inte blir som man planerat och tänkt sig, bubblar det upp många olika känslor. Den första veckan efter separationen kände jag avgrundsdjup sorg. Det var som att falla utan botten. Men sorg och starka känslor skrämmer inte mig idag, jag har lärt mig att sorg inte är något du kan smita ifrån för den kommer alltid ikapp dig förr eller senare. Sorgen fick ta plats.

Jag hade mina närmsta vänner att prata med. Min bror och hans fru att umgås med. Och att vara där jag mår som allra bäst – på vårt landställe – kändes helande.

Andra veckan sa en av mina vänner till mig ”Nu räcker det Maria, nu måste du börja bygga upp dig själv. Ät tre gånger om dagen, rör på dig och yoga!” Även om jag inte hade lust till något av det, skapade jag mig ett schema med rutiner. På morgonen ska jag göra mig en citronshot, sedan yoga och arbeta en stund med min foamroll. På förmiddagen blir det rörelse i form av cykling, promenader och lättare styrketräning. Frukost, lunch och middag. 10 000 steg i form av hundpromenad. Vitaminer varje dag. Bygg upp. Bli stark i kroppen för att hjälpa själen att läka. Och visst finns det stunder där hela jag inte vill göra situps, men 10 minuters styrketräning klarar jag av. Så låga krav som möjligt, det viktigaste är att det blir gjort.

Självklart vet jag att det viktigaste är att vara snäll mot mig själv. Behöver jag sova, så sover jag. Behöver jag gråta, så gråter jag. Schemat och mina rutiner är en ram runt min tillvaro, när allting annat gungar.

Det spännande är trots allt att upptäcka hur stark jag är. Och att det finns en enorm styrka i att tillåta sig att var svag och tillåta sorg. För mitt i sorgen finns glädjen och skrattet. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

3 kommentarer till “Att skapa en ram runt en bottenlös tillvaro

  1. Finaste du. Du klok och att sörja är så viktigt men som vi ofta glömmer bort för vi ska vara så glada och tacksamma utåt och sorg tror många är farligt. Kramar i massor till dig ❤️

  2. Ja, det är så med sorg, det finns ingen annan sann väg än rakt genom den.
    Men lika sant är det att eftersom du möter den nu kommer du kunna gå vidare helhjärtat när du är redo för det, utan massa sorg i bagaget och det är ett bra sätt att ta vara på livet❤️Livet som är omväxlande underbart, tråkigt, roligt och hemskt…
    Ett bra sätt att kunna ta tilll sig livet är att göra mindfulness Vill med det tillägga att jag gör dina fina övningar varje dag. Tack! Sköt om dig och som du brukar skriva; var snäll mot dig själv ! Kram

  3. Visa gärna mer av den där ”ramen”, om du vill. Känner att jag behöver inspiration till HUR man strukturerar upp veckan. Gillar att planera, kunna kryssa i när saker blivit gjorda men ändå lyckas jag inte klura ut något bra sätt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.