Mjukstartar mitt bästa jag-projektet

Jag tycker om att hålla mig frisk och stark. Jag tycker också om att veta vad jag behöver göra för att hålla mig frisk och stark. Sedan gör jag det jag hinner, kan och orkar för att hålla mig frisk och stark.

Ett utmanande år
Hela det här året har varit ett fysiskt utmanande år, dels med mitt trasiga knä som opererades i våras och fortfarande inte är läkt och dels med stressen under sommaren och hösten. Trots det är jag så glad att jag har hållit mig så frisk och stark som jag trots allt har. Och det vet jag beror på att jag har gått mina hundpromenader varje dag, vilat när jag haft möjlighet och skrattat med mina människor. De tre sakerna är viktigare än alla piller, all nyttig mat eller flashiga trix och fix. Självklart mår en inflammation inte bra av för mycket socker och gluten, absolut stressar det kroppen att inte sova som den ska, jo visst mår levern och lymfsystemet kalasbra av att inte dricka kaffe och alkohol – men det spelar ingen roll hur mycket rätt jag gör om jag gör det med hjärtat fullt av sorg eller utan chans till återhämtning.

Börjar landa
När lägenheten nu äntligen börjar kännas som ett hem igen, när många orosmoment och obehagliga måsten är avdiskade, börjar jag landa. Jag kände det med början i fredags, då jag knappt orkade kliva ur sängen. Hela helgen har jag vilat. Idag, denna måndag morgon känner jag mig starkare, men fortfarande trött. Så nu är det dags att börja bygga upp. Dags att välja att ta rätt steg för att hitta tillbaka till att vara frisk och stark.

Under denna vecka kommer jag att smygstarta min träning igen. Tänkte ta mig till gymmet nu på morgonen för ett träningspass. Igår lagade jag massa bra matlådor, så det blir näringsrik, lagad mat till frukost lunch och middag. Och så smyger jag in min andning, några minuters mindfulness och andning här och där och muntejpning på natten.

Lagom och kravlöst. Peppning istället för pekpinnar. Det ska bli skönt. Hänger du med på mjukstarten av mitt #bästajagprojekt? Ikväll berättar jag på Instagram hur jag har boostat min hälsa under dagen. 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.