Återupptäck med dina sinnen

En del av mindfulnessläran handlar om att bli medveten om skillnaden mellan en sensorisk upplevelse och hur vi tänker om det. Att på nytt upptäcka en upplevelse som vi överhuvudtaget inte tänker på längre. Som att stå en stund i regnet och uppleva alla regndroppar mot din hud, utan att förbanna att solen inte skiner. Eller att gå barfota och känna vad dina känsliga fotsulor ger din kropp för signaler. Eller att verkligen smaka på morgonkaffet du dricker.Mindfulness hjälper dig se tingens natur. 

Kommer du ihåg när du var förälskad? Hur beröringen av din älskades fingertoppar kunde skicka rysningar av välbehag genom din kropp. Eller hur det kändes att lukta på ditt spädbarns fjuniga huvud? Du upplevde med alla dina sinnen och var närvarande i det du kände. Tillåt dig att då och då stanna upp i något du gör och upptäck upplevelsen igen. Hur känns diskvattnet mot dina fingrar? Hur upplever du vinden mot din hud? Jaga inte efter en positiv upplevelse, utan bara iaktta vad du känner och hur det känns.

Återupptäck en upplevelse idag. Genom att utan att döma eller förvänta dig något, använda dina sinnen och låt kroppen skapa intrycket. Som ett barn som tittar, känner, smakar och lyssnar helt utan fördomar. Plocka upp en slät sten och upptäck den. Eller upplev att gå med fötterna vid strandkanten. Att dricka ett glas vatten som det vore första gången. Tillåt dig att uppleva utan förväntningar. Låt dina sinnen vägleda dig.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

3 kommentarer till “Återupptäck med dina sinnen

  1. 😀

  2. tack för dina kloka ord.
    jag tror mitt liv tar en vändning idag.
    lugn och sans.
    tilltro till mig själv 🙂
    kram från dalsland//

  3. Jag vill bara berätta hur jag tänker. JAG mår MYCKET BRA, men min kropp är det en del problem med. JAG bor i min kropp. Efter 77 års slitage, börjar den bli ganska sliten. Men jag mår bättre , när jag skiljer på kroppen och JAGET!
    Med hälsning
    Majvor Dahlgren
    Borlänge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *