Om du får dåligt samvete inför träning är det dags att plocka fram självsnällheten

Igår la jag upp ett schema som du kan använda som stöd när du skapar dig hälsovanor. Du utgår ifrån dig själv där du är just nu och skapar de vanor du behöver eller vill ha – inte vad som förväntas av dig eller för att du vill se ett resultat i form av kilo på vågen eller vad andra ska tycka om dig. I samma stund du läser om det får du en vink om du ska använda dig av schemat eller inte. Känner du dig motiverat att komma igång att ta hand om dig själv blir du peppad av ett sådant inlägg, om du inte känner dig motiverad just nu får du bara dåligt samvete av det.

Om du kände dåligt samvete, om du blev irriterad eller kanske till och med ledsen eller om du kände hur all kraft rann ur dig och du orkade inte ta itu med nya hälsovanor – då är det dags att plocka fram självsnällheten. Ingen människa i hela världen orkar sparka igång sig själv från liggande. De negativa känslorna vägleder dig i att du behöver ge dig själv mer självsnällhet. Själv gick jag i ett helt halvår och slog på mig själv för att jag inte hade lust att träna. Fick jag mer lust att träna av det? Nixpix, tvärtom. När jag plockade fram självsnällheten och litade på att lusten att träna kommer tillsammans med motivation och glädje, då vände det.

Jag visste att min träningsglädje skulle komma i sommar. Jag älskar att vara stark och röra mig smidigt, men känner mig så långt ifrån det just nu. Den första veckan här på landet kände jag mig så trött och orkade bara ta hundpromenaderna. Det fick vara så, jag tillät mig vila och jobbade med LAV istället. Försökte fråga mig själv vad jag längtade efter, vad jag behövde. Lurade ut mig själv på några långa cykelturer istället, vilket också blev en form av rörelse. Men i morse vaknade jag utvilad och full av motivation att börja ta hand om min fantastiska kropp. Så idag har jag hunnit med långpromenad med hundarna, yoga på bryggan och ett pilatespass. Så obeskrivligt skönt. Mitt i självsnällheten så ger det en djupare dimension att ta hand om kroppen. Det blir nästan andligt. Och glädjen av det blir så mycket större.

Så om du inte är motiverad just nu – ge dig själv massor av förståelse och snällhet. Fortsätt att arbeta med din självsnällhet, lusten att ta hand om din fantastiska kropp kommer.

Att ta hand om sin kropp genom självsnällheten innebär

  • att du inte jämför din kropp eller ditt resultat med andra – du utgå från dig själv och din kropp
  • att söka glädjen i rörelsen och inte tvinga dig själv att göra saker som du måste eller borde göra
  • att börja långsamt (kortare och lättare pass i början), tänka på vad som är rimligt och ge dig själv tid – och tillåta dig ATT VARA STOLT ÖVER DET
  • att gratulera dig själv till ALLA dina framgångar istället för att se allt som du inte har gjort

Vilken punkt behöver du vara uppmärksammad på?

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *