Bästa drivkraften till att nå sitt mål

Idag hade jag ett avbokat möte på eftermiddagen och tänkte lite irriterat att jag ska använda den stunden till att gå till gymmet. Usch, vad det var synd om mig medan jag packade träningsväskan. Jag som är så trött och har sovit dåligt i natt och kanske jag egentligen borde stanna hemma… när jag tänker efter så har jag ju lite jobb att göra och… Då lyfter jag blicken och tittar ut genom fönstret. En vänlig och varm höstsol möter min blick. Plötsligt insåg jag att jag inte alls skulle stänga in mig på gymmet – jag skulle ut och möta solen. Så jag snörde istället på mig joggingskorna och plötsligt blev mina steg lätta och tröttheten var som bortblåst. I solen, naturen hade jag hittat drivkraften. En mil i en solig skog, utmed ett glittrande vatten kändes enbart som en eftermiddagspresent.

kraftenSå här funkar både du och jag. Vi gör hellre det som är roligt än det som är tungt och motigt. Vad motiverar dig? Vad tycker du om att göra? Det ska vara roligt att skaffa sig en ny god vana, då går det så mycket lättare.

Sök alltid efter det som motiverar dig när du bestämmer dig för att nå ett mål – då hittar du kraften och envisheten att ta dig hela vägen fram.

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Bästa drivkraften till att nå sitt mål

  1. Då jag sitter i skolbänken må – to ser jag fram emot fredagens milslånga pw ut på vischan. Vila lördag och på’t igen tidigt på söndagsmorgonen. Så är jag redo för skolbänken i fyra dagar igen. En ny god vana att njuta av.

    TACK för ditt smarta påhitt med MBJ 🙂
    Kram fr sö Dalsland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *