Lucka 3 – Reklampaus-meditation.

Förut blev jag alltid rastlös när det kom en reklampaus under en film på TV. Började klicka mig runt på de andra TV-kanalerna eller gick ut till kylskåpet och såg om det fanns något ätbart. Men nu har jag lärt mig att hantera dessa stunder genom en liten reklam-meditation.

När reklamen sätts igång, skruvar jag ned ljudet så det bara hörs svagt i bakgrunden, sätter mig rak i ryggen och koncentrerar mig på andningen. Sedan följer jag med mina andetag och räknar dem stillsamt under hela pausen. Det är både en avslappning- och en koncentrationsövning, för dina tankar kommer att fara iväg under tiden och du kanske tappar räkningen. Men det är okej. Ta tillbaka dina tankar och börja om att räkna. Snart har du lärt dig konsten att reklam-meditera.

Hur många andetag har du under en reklampaus?

Du kan även pröva samma andningsövning när du står i kön till bankomaten, väntar på bussen eller sitter i en bilkö. Istället för att låta rastlösheten ta över, räkna medvetna andetag.

allalägen

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “Lucka 3 – Reklampaus-meditation.

  1. Jag brukar också ta tillfället i akt att tänka på bara andningen eller att sitta och sträcka ut kroppen lite i väntan på att programmet ska börja igen. Reklampauserna har blivit värdefulla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *