Hur du blir av med de energislukande surdegarna

Alla har vi dem. De där eländiga surdegarna som ligger någonstans och snor av energin. Oavsett vi tänker på dem eller inte så finns de där och får oss att må dåligt. Det kan vara i princip vad som helst som du vet att du måste göra förr eller senare – men bara orkar inte eller kan inte eller vill inte ta itu  med just nu.

Många av oss sitter på jobbet och betar av saker som dyker upp hela tiden och vi hinner inte uppbåda energi att ta itu med det där som vi egentligen borde. Och medan vi släcker små bränder, jäser vår surdeg och för varje liten stund vi inte tar itu med den tar den lite mer av vår kraft. Det kan vara allt från bokföring till att städa ut garaget hemma, ringa det där jobbiga samtalet eller sortera vinterkläderna. Att skjuta upp något som vi tycker är jobbigt är det mest slösaktiga vi kan göra med vår egen kraft och energi. Det stressar mer än att ta itu med det. 

Jag har gått runt med massor av surdegar, vilket gör att jag aldrig känner mig riktigt ledig – för jag borde ta tag i bokföringen eller marknadsföringen. Men den senaste tiden har jag aktivt börjat arbeta för att skapa en värdefull fritid och då är ett av målen att göra mig av med dessa surdegar. Så steg för steg börjar jag baka bröd av dem istället för att skjuta dem ifrån mig.

Du hanterar dina energislukande projekt på följande sätt.

 1.  skriv ned dem – när du har dem på ett papper slipper de ta plats i ditt huvud
 2. lägg ned minst 20 minuter varje dag på att bli av med dem. Du behöver börja någonstans och att bara att lägga ned 20 minuter på projektet kommer att ge dig större frid både direkt och på sikt.
 3. var din egen arbetsledare och gör alltid tre stycken att-göra-listor
  a) Att göra denna månad
  b) Att göra denna vecka
  c) Att göra idag.
  På så sätt kan du alltid påminna dig om att fokusera på det som är viktigast. Ibland behöver vi stänga ned datorns alla program, sätta telefonen på ljudlös och bara fokusera på ETT projekt. Annars kommer du känna det som om du inte får något gjort, när du hela tiden blir avbruten av mejl, facebook och telefonen.

energi

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *