Var medveten om kroppen

Vi fortsätter vår resa mot Mitt Bästa Jag, en resa som denna sommar handlar om att hitta återhämtning och självmedkänsla. Att arbeta med yoga och mindfulness är något som vaccinerar dig både mot stress och nedstämdhet, visar många forskningsrapporter. Vilket talar mest till dig? Yoga eller mindfulness? Vi kommer att hjälpas åt att utforska båda mer, så att du innan sommaren är slut har valt en som följeslagare på din fortsatta resa.

Idag ska vi flytta vårt fokus till kroppen. Eftersom det är mindful måndag kommer du har få en helt ny kroppsskanning, inriktad på att du ska känna medkänsla med dig själv och din kropp. Du kan välja att ligga ned eller sitta upp när du gör den. Om du somnar när du ligger ned så gör det ingenting, då behöver du troligen sova.

Här kommer en kroppsskanning med medkänsla ca 20 minuter

För dig som inte har lika mycket tid att investera gör en enkel övning som inte tar lång tid.
1. Sitt eller ligg ned.
2. Gå igenom kroppen och säg  eller tänk ”tack” för varje kroppsdel. Tacka varje kroppsdel för att de gör sitt bästa för att hjälpa dig varje dag.
3. Känn efter hur det får dig att känna dig.

När du har gjort en övning – vare sig den är kortare eller längre – reflektera över hur du känner och vilka tankar som kommer till dig. Skriv gärna ned dem i din bok om du har möjlighet.

1436763823258

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Var medveten om kroppen

  1. Tack! Det här är nog första gången som en sådan här övning fungerat för mig. Har mångårig problematik med ångest, depression mm mm.. & dessutom gratis, helt fantastiskt för en som jag, utan inkomst. Tack igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.